Bama.hu videó

2023.08.19. 19:31

Mindenkinek az volt a dolga, hogy lőjön, és ezt sokan meg is tették (galéria, videó)

Az ország 39 fürdőjében, ezen belül Baranya három helyszínén zajlott szombaton délután a vízipisztolycsata. A Magyar Fürdőszövetség rekordkísérletében az egyszerre egy helyen lévő vízipisztolycsatázókat számolták.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Baranya vármegyében a Harkányi Gyógyfürdő, a Dráva Hotel és a pécsi Hullámfürdőben zajlott 14 órától a vízipisztolycsata. A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésével a fürdőzők egy országos vízipisztolycsatában, és egyben rekordkísérletben vehettek részt. A rekordkísérlet célértéke a Magyarországon egy időben legtöbben vízipisztolycsatát játszó fürdőzők száma. Ezt a magyar rekordot 800 résztvevővel a szigetvári fürdő tartja. A mostani kezdeményezés abban különbözött, hogy a telekommunikáció segítségével „egy helyszínként” egész Magyarországot jelentette, a résztvevők és a helyszínek száma egyaránt a rekordkísérlet tárgya volt.

Marosi-Melles András, a Harkányi Gyógyfürdő elnök-igazgatója elmondta, reggel még volt némi aggodalom, hiszen éjjel esett az eső, több helyen felhőszakadással indult a nap, és reggelre a medencék felett is összegyűltek a felhők, viszont a délelőtti órákban megérkezett az igazi nyári strandidő. Kora délutánra, a program kezdetére már mindenkit égetett a nap, így jobb volt annak, aki a vízben csatázott, mint annak, aki a medence mellől figyelte az eseményeket. A Harkányi Gyógyfürdő a rekordkísérletben résztvevőknek Harkány200 logóval ellátott vízipisztolyt ajándékozott, így sokan csobbantak a Lepke medencébe, 14 órakor pedig elkezdődött a csata. A 14:15-kor záródó rekordkísérletben a drónfelvétel számlálója alapján ezen a helyszínen 620-an csatáztak egyszerre. 

Amint a Magyar Fürdőszövetség összesíti a többi helyszínen vízipisztolyozó fürdőzők számát, bővítjük cikkünket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!