Táncra fel!

2023.08.19. 20:13

Ropjuk majd, mint Zorba, a görög, önfeledten, lendületesen

Czeczon Enikő

Mediterrán hangulattal, szabadtéri görög táncházzal várja augusztus 30-án a táncolni vágyókat a pécsi görög táncegyüttes, a Pyrgos, a Széchenyi téren, délután 7 órás kezdéssel. 
A Pyrgos Görög Táncház egy találkozási hely azok számára, akik kedvelik a görögöket és a görög nép kultúráját, zenéjét és táncait. Folyamatosan tartanak táncházakat, amelyeken megelevenedik a görög tájak szépsége, a hamisítatlan mediterrán hangulat és a tüzes görög virtus. 

Amikor a táncegyüttes színpadra lép, akkor minden életre kel, ami görög. Táncaik a görög nép életét, szokásait és érzéseit fejezik ki. A csoport legfőbb célja, hogy megőrizze, fejlessze és továbbadja a fiatal nemzedéknek azt a tánc- és zenekultúrát, amit ők elődeiktől kaptak örökül. 
A Széchenyi téren a buzuki különleges muzsikája száll majd, amelyre az érdeklődők együtt táncolhatják a „Zorba, a görög” táncát és sok más hagyományos görög lánc- és körtáncot. A rendezvény támogatója a pécsi Görög Nemzetiségi Önkormányzat. A szabadtéri táncházra a belépés ezúttal is ingyenes. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!