Mostohagyerekekké váltak

2023.09.26. 15:00

A Magyar Folklór Háza helyett életveszélyes épületben kénytelen próbálni a Mecsek Táncegyüttes

Szabó Sándor néptáncos, a Mecsek Táncegyüttes Egyesület elnöke szerint régi vágyuk, hogy megvalósuljon Pécsett a Magyar Folklór Háza.

Balikó Gergely

Fotó: B. G.

Az előző, jobboldali városvezetéstől kaptak is egy épületet, ami méltó otthonuk lehetett volna, ám azt Péterffyék négy éve elvették tőlük.

Szabó Sándor kedden, a Pécsi Kulturális Központ előtt tartott sajtótájékoztatón elmondta: régóta vágyott igény, hogy megvalósuljon Pécsett a Magyar Folklór Háza. Mert – folytatta – szükséges, hogy a fővárosi Fonóhoz hasonlóan a baranyai vármegyeszékhelyen is legyen egy olyan közösségi tér, ami összefogja a népi kultúra iránt érdeklődő publikumot.

Mint felidézte, öt évvel ezelőtt az akkori polgári városvezetés kijelölt már egy épületet a számukra. El is kezdték annak takarítását, tervezését, megálmodását, majd éppen négy éve a baloldali városvezetés elvette tőlük azt. Eközben a Mecsek Táncegyüttes egy olyan épületben próbál és működik, amelynek állaga életveszélyes, illetve folyamatosan beázik – mutatott rá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!