Zöld víziót látnak a Kertvárosba

2023.09.11. 12:55

Ezer parkolót létesítene és tízezer fát ültetne a nemzeti oldal

Bóka Máté Ciprián

A vármegyeszékhely legnagyobb városrészében, a panelházas Kertvárosban zöldebb és élhetőbb jövőt szeretne teremteni Csizmadia Péter. A fideszes frakcióvezető sajtótájékoztatóján elmondta, öt évig volt Kertvárosban képviselő, ezért ismeri a problémákat, amik a leginkább foglalkoztatják a helyieket, ezek között kiemelkedik a parkolási helyzet.

– A következő évtized a zöld átállás évtizede lesz és Kertvárosban is egy ilyen zöld átállást kell végrehajtani, ennek részeként pedig megfelelő mennyiségű parkolóhelyre van szükség – mondta, aki hangsúlyozta, hogy ezer új parkoló képes lenne kielégíteni a fennálló igényt, de ezek nem mehetnek a zöldfelület kárára.
– Túlnyomórészt földfelszín alatti, zöldtetős, parkosított, őrzött és biztonságos parkolóhelyek kell, hogy legyenek. Ezt a sajátosságát meg tudjuk őrizni, hogy bár valóban az ország egyik legnagyobb lakóközössége ez, mégis rengeteg zöldfelülettel rendelkezik. Ám, itt nem állhatunk meg: arra vállalunk kötelezettséget, hogy tízezer új facsemetét ültetünk el Kertvárosban, hogy azok megfelelő mennyiségű árnyékot tudjanak biztosítani. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!