Nagy terhet vennének rá a vállukról

2023.09.20. 17:35

Nagycsaládosok: komoly segítséget jelent az adókedvezmény

Csizmadia Péter, fideszes frakcióvezető hétfői sajtótájékoztatóján jelentette be, ha 2024-ben a polgári, nemzeti oldalnak szavaznak bizalmat a pécsiek, akkor komplex programot valósítanak meg a családok érdekében. Felelős gazdálkodással, valódi gazdaságfejlesztéssel a források is előteremthetők. Az egyik lépése ennek, hogy bevezetik a pécsi nagycsaládosok részére az építmény- és telekadó mentességet, valamint fokozatosan segítik a gyermeküket egyedül nevelőket is.

Bóka Máté Ciprián

Fotó: Kerekes István

Simon Tamás, a Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület elnöke szerint fontos, hogy a helyi önkormányzat is biztosítson számukra kedvezményeket, és örülnének annak, ha nagyobb mértékűek lennének ezek és az építményekhez kapcsolódó adók eltűnnének. 

– Éppen elég terhet jelent a nagycsaládosoknak a megnövekedett rezsiköltségek. Az egyesületben is sok olyan családot ismerünk, ahol a lakásuknak, házuknak nincsen megfelelő szigetelés például, úgyhogy minden kis segítség sokat segít nekünk. Reméljük, hogy jó irányba fog fordulni a helyi politika is, ami a családok nagyobb mértékű támogatását magával hozhat, amennyire telik az önkormányzattól – mondta Csizmadia Péter bejelentésére reagálva. 

 

Simon Tamás elmondta, hogy a nagycsaládosoknak legalább három gyermekük van, igyekeznek ők is a lehetőségeikhez mérten segíteni őket is. Ha a saját ingatlanon kívül egy kisebb ingatlanra szert tesznek, akkor arra már nem jár például jelenleg támogatás, tehát az is sokat segítene, ha ugyanazt megkapnák például egy plusz ingatlanra.

A fideszes frakcióvezető hétfőn arról is szólt, hogy a város népességfogyásának megállítása érdekében egy sokrétű családtámogatási és a népesség megtartását ösztönző csomagot kínálnak a pécsieknek azért, hogy továbbra is Pécsen maradjanak. Ehhez a mostani pazarló gazdálkodás felszámolására, és sokkal felelősebb gazdálkodásra, és egy érdemi gazdaságfejlesztésre is szükség van, hiszen az iparűzési-adóbevételből származó többlet az, ami tudná elősegíteni ezeket a törekvéseket – mondta a politikus. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!