A magyar népmese napja

2023.09.29. 17:00

Ötletes sárkányokat készítettek a diákok a programra

Az elmúlt évekhez hasonlóan az Újpetrei Általános Iskolában idén is megemlékeztek Benedek Elek születésnapjáról, azaz A magyar népmese napjáról.

Bama.hu

Forrás: Újpetrei Általámos Iskola

Előzetes feladatként alkotópályázatot hirdetett az iskola, ahova a felsős és felnőtt versenyzők egy mesebeli kastéllyal pályázhattak, míg az alsós tanulóktól egy sárkány megformálását várták. A várakozásokat felülmúlta a pályamunkák mennyisége és minősége is, hiszen rengeteg szebbnél szebb mű érkezett be. 


Az előzetes feladatokon kívül csütörtökön az alsó tagozatos tanulók projektfeladatokban vehettek részt, ahol a mozgás és a közös kreatív alkotás volt a fő cél a mesék témájában. A nap sikerét bizonyítja, hogy a gyerekek csillogó szemmel és nagy örömmel vettek részt az összes programon, hiszen többek között volt közös textilfestés, tűzlabdaátadás, mocsárjárás, bakkecskeugrálás is - olvasható az iskola Facebook-oldalán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!