Sajtótájékoztató

2023.09.29. 17:50

Pécsi jobboldal: miért segít az LMP az értéksorvasztásban?

Bama.hu

Forrás: FIDESZ Pécsi Képviselőcsoportja

A pécsi FIDESZ-KDNP-ÖPE frakciószövetség közleményében arra vár választ az LMP országgyűlési és helyi képviselőjétől, Keresztes László Lóránttól és Kóbor Józseftől, hogy miért nem tiltakoztak Péterffy Attila és csapata pécsi kultúrát romboló döntései ellen.

Felidézték, a Pécsi Értéktárat 2013-ban hozta létre az akkori jobboldali városvezetés, azzal a céllal, hogy katalogizálja azon kincseket, amelyekre a pécsiek méltán lehetnek büszkék. 2019-ben azonban, amikor Péterffy Attila átvette a város irányítását, már az alakuló ülésen megszüntette azt a bizottságot, amelynek feladata volt a Pécsi Értéktár gondozása, amelynek munkája kulcsfontosságú lehetne a városmarketing szempontjából is – írták. Az értéktár bizottság megszüntetése ellen egyedül a jobboldal képviselői tiltakoztak, miközben az LMP hallgatott – közölték.

Sőt, az LMP pécsi képviselője, Kóbor József az országgyűlési választások előtt csatlakozott a baloldali városvezetéshez, elfogadva a magyar kulturális örökségünket lenéző és semmibe vevő politikát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!