Ünnepelnek

2023.09.24. 20:15

Pécsi Magyar-Finn társaság: immár jön az ötvenedik évforduló

Néhány nap múlva a Pécsi Magyar-Finn Társaság első fél évszázadának utolsó, az 50. évadának programsorozatát kezdi meg, amit 2024 április végén, az 1974. évi alapítás 50. évfordulójának ünneplésével zárnak.

Máté Balázs (Pécsi Újság.hu)

Fotó: AS

A jubileumi év nyitó estjére a jelenlegi tagság mellett szívesen várják a pécsi finnbarátok közösségének korábbi tagjait, a Finnország és a Lahti testvérváros iránt érdeklődőket és mindazokat, akik kíváncsiak arra, hogy miként ünneplik Finnországban Petőfi Sándor születésének 200. évfordulóját.

A Civil Közösségek Házában szerdán 17.30 órakor kezdődő klubest előadója dr. Szíj Enikő, az országos Magyar-Finn Társaság volt elnöke. Ebben az évben nemcsak Magyarországon, a világon sokfelé ünneplik Petőfi 200. születésnapját. Most megtudjuk, mi történik Finnországban. Egyáltalán ismerik-e a finnek Petőfit? Mely verseit fordították finnre? Érdekességekről is lesz szó. Az est házigazdája dr. Végh József, a társaság tiszteletbeli elnöke. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!