Mi lesz itt?

2023.09.18. 20:15

Pride: már a Biokom is a parkolási mizériára figyelmeztet

A rendőrség után már a Biokom Nktf. is figyelmeztet a pécsi Pride miatt várható közlekedési, közelebbről parkolási mizériára. A lapunkhoz eljutott tájékoztatón a felvonulási útvonal mellett lakóknak ajánlanak alternatív parkolási lehetőségeket.

Balikó Gergely

Fotó: Löffler Péter

A szórólap felidézte, hogy szombaton „biztonsági okokból” a felvonulás által érintett útvonalakon tilos lesz a megállás és a várakozás reggel 6-tól 21 óráig. Ezért aznap megnyitják a Majorossy Imre utcában az iparkamara parkolóját, illetve nem zárják le a Böck János utcai zsákutcában található 17 parkolóhelyet. A Havi-hegyi buszforduló és a Zerge utca között 16 hely a templomnál mintegy 15 várakozóhely áll majd rendelkezésre – tették hozzá.

A Biokom közölte: a Tettye vendéglő előtti és az Irma utcai parkolókat is lehet majd használni. Továbbá a Kálvária út mentén, az Ágoston tér környékén, a Vince és Tettye utcákban is találhatnak parkolóhelyeket a lakók. A Magaslati úton és a Hunyadi utcában élők számára péntek 18 órától a Szőlő, az Ilona és a Péter utcákban való parkolást javasolják. A 48-as tér környezetében pedig a Dohány és a Légszeszgyár utcákban, valamint a Kodály Központ parkolójában lehet majd várakozni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!