Igazi időutazás

2023.10.20. 12:00

Egy Ikarus 66-os gurul be idén a pécsi oldtimer börzére

Zsigmond József

Fotó: Laufer László

Idén ismét Pécsre jönnek a régi autók, mivel a Pécsi Expóban tartják október 23-án az Őszi Veteránjármű Kiállítást és Börzét. A rendezvényt évek óta az Oldtimer Club Pécs szervezi, és nekik köszönhetjük, hogy elhozták Pécsre a pécsi ikonikus járművét, a „Bikaruszt”. 
 


A MÁVAUT Ikarus 556-os emeletes autóbuszt nemrégiben a Volánbusz Zrt.  teljes körűen felújította. Az emeletes busz évekig a pécsi utcákat szelte, majd a jármű nyugdíjba vonult. Mint a börze szervezőitől megtudtuk, a „Bikarusz” most pihen egy kicsit, de helyette egy faros régi Ikarus 66-os érkezik. 

A rendezvény nagy népszerűségnek örvend, tavaly közel 300 veteránjármű, 40-50 árus és több ezer látogató vett részt rajta. Az idei Őszi Veteránjármű Kiállítást és Börzén ismét lesz járműszépség-verseny, ügyességi szlalomversenyt, a gyerekeket körhinta és trambulin várja. Belépés a látogatók és veteránjárművel érkezőknek ingyenes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!