Bama.hu videó

2023.10.06. 14:40

Ellepték a növények Pécs belvárosát, sokan kíváncsiak is rá (galéria és videó)

Czeczon Enikő

Fotó: Löffler Péter

Öröm volt látni, hogy ismét növények borították be október 6-án a Kossuth teret a Biokom Nonprofit Zrt. kezdeményezésére. Örökzöldekkel, két nyári virágokkal, növénykülönlegességekkel, virághagymákkal és szezonális növényekkel gazdagodhattak a vásárlók.  

Saját magamon tapasztaltam, hogy amikor a pandémia időszakában a négy fal közé szorultam, akkor a növények vásárlásába menekültem, hogy életet csempésszek magam köré. Sok ismerősömnél tapasztaltam ugyanezt, és öröm látni, hogy ez nem lett vége azzal, hogy kiszabadulhattunk a lakásainkból, házainkból.

A növényvásár sok embert megmozgatott, ahol nagy számban találhattunk különböző fűszernövényeket, de olyan egzotikus gyümölcs töveket is lehetett vásárolni, mint a kivi és a gránátalma.

Sok, a növénysorok között járkálótól lehetett hallani azt, hogy ez mennyire jó program, rendezvény, ahonnan különleges és hagyományosnak mondható növényekkel tudnak távozni.

Az egyik kitelepült kertészet munkatársával pedig arról beszélgettünk, hogy ez az esemény lehetőség arra, hogy láttassák magukat a helyi termelők, megismerhessék őket a vásárlók.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!