Még kerülni kell

2023.10.22. 17:30

Ősz végére készülhet el a Batvölgyi bekötőút burkolata

Idő, biztonság. Két fontos szempont, amit a cserkúti bekötőút felújítása jelent. A Bátvölgyi út közel 120 millió forintból ősz végére készülhet el.

Zsigmond József

Jelentős útszakasz újul meg, ami megkönnyíti a cserkútiak helyzetét. Még a nyáron írtunk róla, hogy eredményesen lezárult a Batvölgyi út felújítására a közbeszerzési eljárás. A munka augusztus 7-én indult, és mivel az út szélessége nem tette lehetővé az egyidejű munkavégzést és a közlekedést, ezért az utat az átmenő forgalom elől teljes szélességében elzárták.

– Reményeik szerint, és a kivitelező állásfoglalása alapján, úgy néz ki, hogy október végére, november elejére elkészülhet a bekötőút. A kivitelező gőzerővel dolgozik, aszfaltoznak, szegélyek, vízelvezető padkák épülnek. A beruházás pályázati forrásból valósul meg, aminek összköltsége közel 120 millió forint – mondta Hegedüs Zsolt, a község polgármestere.

A szerződésben foglaltak szerint a kivitelezőnek 2024 márciusáig kell végeznie a munkával, ehhez képest már most ősszel elkészül a bekötőút. A lezárás kisebb gondokat okozott, mivel voltak, akik a tiltást nem vették figyelembe, és a lezárt Batvölgyi úton közlekedtek. A polgármester felhívta a lakosok figyelmét, hogy a területen áthajtani tilos, balesetveszélyes, és szabálysértési eljárást von maga után, melynek alsó büntetési tétele 30 ezer forint. Úgy tudjuk, hogy bírságot nem szabtak ki.

– Batvölgyi út a 90-es évek elején épült. Az út felújítása azért fontos, mert így a 6-os főutat közvetlenül el tudjuk érni, és nem kell Kővágószőlős felé kerülni, ami időben megtakarítás Pécs mielőbbi elérése érdekében. A Batvölgyi út felújítása elősegíti a munkába, a diákoknak iskolába járást – hangsúlyozta a polgármester. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!