Eltört a vízvezeték

2023.10.03. 16:44

Pár hét után bontják a friss aszfaltot a Petőfi utcában

A pécsi önkormányzat beruházásának keretében pár hete készült el a Petőfi utcában a közműrekonstrukció, ami azonban csak pár hétig bírta, miután kedden reggel a hálózat megadta magát.

Bóka Máté Ciprián

Emlékezetes, hogy néhány évvel azután, hogy a Nagy Imre utat teljes szélességében megújították, Péterffy Attila pécsi polgármester aláírásával történt megrendelés keretében a kivitelezők nekiláttak feltúrni az érintett szakaszt. Köztudott az is, hogy annak idején Péterffyék vették át azt a munkát is, aminek következtében a Mártírok útján megsüllyedt az aszfaltot javítani kellett. 

Mindenesetre a 2019-es megválasztása után nem sokkal Péterffy az akkor folyamatban lévő és ütemtervek szerint zajló közmű-rekonstrukciós beruházásokhoz is elment, hogy személyes jelenlétével demonstrálja, „szakmai" városvezetése van Pécsnek, amivel egyébként tudomásunk szerint inkább komolyabb zavart okozott, mintsem elősegítette volna a megoldást.

Aztán a Facebookra még ki is írta, hogy a polgármesteri hivatal főosztálya már „azon a héten elkezdi kidolgozni az útfelújítások alapjául szolgáló új szabályozást, aminek célja, hogy a pécsi polgárok érdekeit szolgálja, tiszta és világos alapokon nyugodjon”. Ennek több mint három éve, de semmilyen nyoma nincs a rendeletnek. 

Ilyen előzmények után kedden, az önkormányzati beruházás keretében elvégzett víziközmű rekonstrukciós munkák után pár héttel tört el az egyik vízvezeték a Petőfi utcában, ami miatt a friss aszfaltot is fel kellett bontani. Az utcát teljes szélességében lezárták, nagyjából tucatnyi munkás, valamint markoló és dömper is megjelent a helyszínen.  

A másik önkormányzati beruházás területén, a Szigeti úton egyébként októberben még papíron dolgoznak a "kivitelezők", mert hat hónap alatt sem sikerült például az egyik gyalogátkelőhelynél a vízelvezetést megoldani, ezért ott csak bokáig vizesen lehet átkelni esőben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!