Zárva lesznek a boltok

2023.10.20. 17:23

Több kocsival közlekednek az InterCity-vonatok a hétvégén a megnövekvő utasforgalom miatt

Október 23-a hétfőre esik, így háromnapos hétvége elé nézünk. Az ünnep alatt változik a vonatok és a buszok menetrendje és az üzletek nyitvatartási ideje.

Zsigmond József

Fotó: Lang Róbert

A vonatok október 22-én az ünnepnapi, 23-án a vasárnapi, 24-én már a munkanapi menetrend szerint közlekednek. A Volánbusz járatai 22-én munkaszüneti napon, 23-án a hét első tanítási és munkanapját megelőző munkaszüneti napon, 24-én a hét első tanítási és munkanapján érvényes menetrend szerint közlekednek. A Magyar Államvasutak Zrt. (MÁV) lapunkkal közölte, hogy a kihasználtabb reggeli és délutáni InterCity-vonatok szerelvényei a többi hétvégén a megszokottnál nagyobb kapacitással, pluszkocsikkal közlekednek, így a pécsi Mecsek InterCity is. Mivel az átlagos hétvéginél nagyobb forgalom várható a pályaudvarokon, ezért arra kéri az utasokat a MÁV és Volánbusz Zrt., hogy időben tervezzék meg utazásukat és a jegyet váltsák meg előre.
Az áruházak és bevásárlóközpontok október 23-án zárva tartanak, így érdemes a nagyobb bevásárlást szombaton vagy vasárnap megejteni, de egyes kisebb boltok október 23-án is nyitva lesznek, így ha valami otthon hiányzik, akkor az megvásárolható.

Pécsen október 23-án a Tüke Busz Zrt. autóbuszai a szabadnapokra érvényes menetrend szerint közlekednek, ezen a napon a bérletpénztárak és az ügyfélszolgálati iroda zárva lesz. A Biokom Nonprofit Zrt. közölte, hogy az ünnepre való tekintettel október 23-án a fizetős parkolási zónákban is ingyenes lesz a várakozás, azonban a forgalomcsillapított övezetekbe történő behajtás engedélyhez és ott a közterületi várakozás díjfizetéshez kötött ezen a napon is, illetve a Pécsi Központi Temető hétfőn 6.00–20.00 óra között lesz nyitva. Az október 23-áról a vármegye összes városában és településén megemlékeznek. Pécsen a 48-as téren indulnak és a Kodály Központban zárulnak a pécsi ünnepi programok. Szabadság, Szerelem! címmel hallható koncert 17 órától a 48-as téren, Presser, Révész, Charlie, Hobo, Dés, Tolcsvay, Bródy, Szörényi dalai csendülnek fel, majd az ünnepi műsor után koszorúzásra kerül sor. Este 19.30-tól a Kodály Központban a Megáll az idő című filmet vetítik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!