Közösséget kovácsol

2023.11.09. 15:20

Adventi díszbe öltöznek az ablakok Bogádon is

A korábbi évekhez hasonlóan idén is folytatódik a Világító adventi kalendárium elnevezésű játék Bogádon.

Tóth Viktória

Fotó: Unger Tamás

Ennek lényege, hogy az adventi naptár mintájára december 1. és 24. között minden nap felgyulladnak a fények a résztvevő házak ablakaiban. Minden nap eggyel több, így szentestére már mind a 24 ház ablakai karácsonyi díszben fognak pompázni. A jelentkezők között igazságosan, sorsolással határozzák meg, a díszítés sorrendjét. Az ablakokat minden nap délután 5 és este 9 óra között kell majd kivilágítani, a résztvevők saját ízlésének megfelelően.

A játék azon kívül, hogy ünnepi hangulatot varázsol a településen, izgalmas is lesz. Ugyanis az adventi kalendárium ablakainak megkeresésére versenyt hirdetnek lelkes bogádiaknak. A feladat, hogy a világító ablakokról fényképet kell készíteni. Az útbaigazításban az önkormányzat is segít, Facebook-oldalán, a vonatkozó poszt alatt. Azok, akik minden ablakot sikeresen megtaláltak, az összes fotót karácsony másnapjáig küldhetik el elektronikusan, egy levélben önkormányzat elérhetőségére. Jelentkezni e-mailban, a [email protected] vagy telefonon lehet. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!