Vizsgálat indul

2023.11.13. 20:00

Majdnem a kis óvodások lettek a városházi belharc áldozatai

Kormányhivatali vizsgálat indul amiatt, hogy az Ajtósi Dürer utcai óvodában a fűtési szezon kezdetéig sem végeztek a fűtéskorszerűsítéssel, valamint az ingatlanon belül tároltak építőanyagokat a kivitelezők. A szocialisták és a DK-sok közben politikai csatákat vívnak a háttérben.

Bóka Máté Ciprián

Fotó: Löffler Péter

A napokban írtunk arról, hogy az Ajtósi Dürer utcai óvodában hiába kezdték el nyáron a fűtéskorszerűsítést, még múlt héten sem sikerült a munkálatokat befejezni, így az óvodásoknak beöltözve, egyéb fűtési megoldásokkal kellett beérniük.  Az ügyben az önkormányzat azt követően adott ki közleményt, hogy már országos híradó is foglalkozott témával, ezért a szoros cenzúrázást alkalmazó önkormányzat kénytelen volt beismerni a problémát, nem tudták tovább titokban tartani tovább az ügyet,  bár azt is állították, hogy szerintük nem is volt hideg a 3-6 éves gyerekeknek. 

 

Csakhogy a történet ezzel nem zárult le, az egyik baloldali híradó tudósítása szerint a vállalkozó már júliusban jelezte az önkormányzatnak, hogy nem elég csak a radiátorokat cserélni, hanem a teljes rendszert is kellene, de az önkormányzat nem mozdult meg. 

A kivitelező azt állította ugyanis, hogy nyáron már kiderült, hogy a hatvan éves csövek nem bírják a nyomást, és ki kell azokat is cserélni, de ezt az önkormányzat nem rendelte meg tőlük akkor. Ennek ellenére a vállalkozó állítása szerint elindította a folyamatot és még ideiglenes fűtésről is gondoskodott. 

A baloldali városvezetés ugyanakkor csak a minap adta meg a többletforrást a munkálatokhoz. 

A képet árnyalja, hogy egybehangzó forrásaink szerint a kivitelező egyébként rokona annak a DK-s irodavezetőnek, aki a városházán, a gazdasági szempontból súlytalan DK-s alpolgármester, Zag Gábor mellett referensi posztot tölt be. A hölgy közeli kapcsolatban van a népjóléti bizottság jobbikos elnökével, Fogarasi Gáborral. Ugyanakkor a városvezetésben erőfölényben lévő MSZP-sek és a DK-sok között már megkezdődtek az alkudozások a jövő évi választások miatt, így az MSZP-s befolyás alatt lévő városvezetés nem feltétlenül ugorhatott azonnal, amikor a kivitelező bejelentette a többletigényét.  

Az óvodában dolgozók egyébként igyekeztek mindent megtenni eddig is a gyermekekért, és örömmel vették tudomásul, hogy cikkünk és a híradások után hétfőre végre melegek lettek a radiátorok. 

A Baranya Vármegyei Kormányhivatal megkeresésünkre pénteken közölte, hogy a hivatal munkavédelmi, illetve népegészségügyi hatósága – mind a felújítást végző vállalkozás munkavállalói, mind az óvodába, bölcsődébe járó gyermekek, valamint az ott dolgozók védelme érdekében – haladéktalanul elvégzi a helyszíni ellenőrzéseket, és amennyiben jogszerűtlenséget, szabálytalanságot tapasztal, megteszi a szükséges intézkedéseket. A vizsgálat eredményéről a későbbiekben tudnak tájékoztatást adni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!