Fellélegezhetnek Mánfán

2023.11.21. 15:20

Már nem fenyegetik a hirtelen jött súlyos árvizek a falut

Befejeződött a település villámárvizektől való védelmét szolgáló záportározó, valamint az oda vezető mederszakasz kiépítése Mánfa határában. Mint azt Takács Zsolttól, a falu polgármesterétől megtudtuk, a kivitelezési munkáknak november végéig kellett elkészülniük, ennek megfelelően a közelmúltban, bőven tartva a határidőt, a beruházás véget ért.

Wald Kata

A záportározó építése a mánfai csapadékvíz-elvezető rendszer fejlesztésének a második üteme, amelyre a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból 100 millió forint támogatást nyert a település. A beruházást a Baranya-csatorna mederrendezése előzte meg, amely szintén elengedhetetlen volt a község villámárvizektől való védelme szempontjából. A korábbi években ugyanis a nagyobb esőzéseket követően többször is volt árvízkészültség a faluban, a hegyoldalról lezúduló hatalmas mennyiségű víztömeget a Baranya-csatorna nem tudta elvezetni. A mederrendezés tavaly megtörtént, mintegy 130 millió forintos beruházás során, a falu teljes hosszában. 

Takács Zsolt kérdésünkre elmondta, a záportározó jelentősége nagyobb esőzések alkalmával fog majd megmutatkozni. - A két ütemben zajlott fejlesztésnek köszönhetően mostantól már nem kell attól tartaniuk a mánfaiaknak, hogy a hirtelen lezúduló csapadék veszélyezteti otthonaikat - emelte ki a polgármester. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!