Süngarázs és madárhotel

2023.11.16. 13:34

Tanösvény gazdagítja a Mandulás parkját

Bama.hu

Forrás: Biokom NKft.

Rendezett környezet és játékos tanösvény várja a pécsieket a Mandulás játszótéren és a nemrég a város tulajdonába visszakerült egykori kemping területén.
A Mandulás a pécsiek kedvelt kirándulóhelye. A terület az elmúlt években ráadásul egyre szebb lett. A Pintér János Park­megújítási Program keretében 2021-ben az addig elhanyagolt tornapálya újult meg a Biokom Nkft. közreműködésével. A társaság már akkor tervezte, hogy a játszóteret is rendbe teszi, ami végül ebben az évben valósulhatott meg.

 

Új padokat és hulladékgyűjtőket helyeztek ki, valamint a szemléletformálásra fókuszálva makktálcát, süngarázst és rovarhotelt is kialakítottak a hozzájuk tartozó információs táblákkal együtt. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülettel közösen egy játékos tanösvényt alakítottak ki. A játszótér esőbeállójában 10 olyan madárfajt és 2 olyan emlősfajt mutatnak be, amelyek előfordulnak a környéken.  
A látogatókat kulturált parkoló fogadja, és a Mecsek Egyesületnek köszönhetően az Emil pihenőt is rendbe hozták.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!