Rendszeres probléma

2023.12.19. 12:30

A gyakori fakidőlések miatt nincs áram a településen

Olvasónk kereste meg szerkesztőségünket azzal, hogy Orfűn rendszeresek az áramkimaradások, amelyeknek időtartama mindig igen hosszas.

Czeczon Enikő

Képünk illusztráció

Fotó: Pusztai Sándor

Tájékoztatása szerint nem kapnak információt az okokról a szolgáltató telefonos elérhetőségén.

Az esettel kapcsolatban megkerestük az E.ON-t, a cég az alábbi tájékoztatást adta: „Orfűt a Sikondai alállomás látja el villamos energiával, és ennek a hosszú középfeszültségű hálózatnak jelentős része fás, erdős területen húzódik, ezért a településen szélsőséges időjárás esetén gyakoribb a fakidőlés vagy viharkár. Orfűn az elmúlt egy hónapban három farádőlés, leszakadó nagyméretű faág által okozott hiba is volt, ebből az egyik esetet emberi figyelmetlenségből eredő károkozás idézte elő. 

A fenti vezetékszakadásokon, meghibásodásokon felül több, előre meghirdetett áramszünet is volt az elmúlt hónapban, melyek nagy részét a gallyazás biztonságos elvégzése tette szükségessé. A gallyazás, nyiladéktisztítás kiemelten fontos feladat, melyet egész évben folyamatosan végzünk, ezzel is biztonságosabb, megbízhatóbb hálózatot tudunk üzemeltetni. Hatalmas szükség van rá, hiszen a hibák legnagyobb részét a vezetékhez érő, vagy arra rádőlő fák okozzák.” - derül ki a szolgáltató válaszából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!