Elismerés a munkáért

2023.12.19. 20:00

Átadták a városi kitüntetéseket Villányban is

Advent harmadik vasárnapján, a Villányi Ifjúsági Fúvószenekar jubileumi koncertje után Mayer István polgármester a képviselő-testület nevében adta át az idei városi kitüntető díjakat. Villány Város Díszpolgára címet kapott Tegzes Emil a településen hosszú időn át végzett kiemelkedő közéleti tevékenységéért és fáradhatatlan közösségépítő munkájáért.

Rajnai-Zsíros Krisztina

fotó: Baricsa Noémi

Tegzes Emil eddigi munkásságát, életét a család mellett a közösség, a közszolgálat határozta meg. Felnőttként a mai nevén Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nél dolgozott, sok ember, közösség irányításáért és a Magyar Állam vagyonáért felelt. Villányban is számos közösség aktív tagja volt, vagy jelenleg is az. Még ma is meghatározó embere a villányi labdarúgásnak fizikai és szellemi értelemben egyaránt. Nyugdíjasként oszlopos tagja a nyugdíjas klubnak. Hosszú időn keresztül vezetője is volt a közösségnek. Kivette részét az önkéntes tűzoltó egyesületből is tagként és vezetőként egyaránt.

A villányi lakosság akaratától 1990-től az önkormányzati rendszer kialakulásától önkormányzati képviselőként, majd a következő ciklusokban 2019-ig alpolgármesterként dolgozott a közigazgatásban. Magatartásával, józan gondolkodásával, segítő jobbító szándékával, korrekt kompromisszum készségével oszlopos tagja és vezetője lett Villánynak. Közigazgatási munkáját helyi és állami díjjal is jutalmazták már.

Közszolgálati díjat vehetett át Burgetné Peltz Szilvia a Villányi Védőnői Szolgálatnál több, mint 25 éves kiemelkedő munkájáért. A védőnő 1983-ban végzett, Magyarbólyban kezdett dolgozni, közben megszerezte a családgondozó szakvédőnő képesítését. 1997. szeptember 1-jétől egészen nyugdíjba vonulásáig, 2023. szeptember 5-ig Villányban és a környező településeken látta el védőnői szolgálatát. 2017-ben az Emberi Erőforrások Miniszter Elismerő oklevelét is megkapta a szakmai munkája elismeréseként.

A Villányi Német Nemzetiségi Kulturális Egyesület által fenntartott, idén 25 éves Ifjúsági Fúvószenekart a német nemzetiségi hagyományok ápolásáért, a városi rendezvényeken való fellépéseikért közéleti díjjal jutalmazta a város. A kitüntetést Juhász Tibor karnagy vette át. Szintén közéleti díjat adományozott a a villányi városvezetés dr. Kottlár Gábornénak, Kvassay Istvánnénak és Troszt Erzsébetnek a villányi helytörténeti gyűjtemény létrehozásában nyújtott áldozatos tevékenységükért, valamint közösségi rendezvények szervezéséért. A helytörténeti kiállítás hosszas kutató-és gyűjtőmunka után 2021. decemberében nyílt meg a településen, melynek köszönhetően egy hosszú évek óta dédelgetett álom valósulhatott meg. A gyűjteményben évtizedek munkája és életek emlékei elevenednek meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!