Akadálymentes lesz a Misina Tetőpont

2023.12.19. 14:00

Egyedülálló a People First magyar és angol nyelvű adatbázisa

Korábban beszámoltunk már róla, hogy a Misina-tetőt újragondolják, fejlesztik, hamarosan átadják. A Misina Tetőpont Családi és Mozgástér néven megújult turisztikai látványosság négy szinten kínál szolgáltatásokat, lesz játszótér is, és közterületi fitneszeszközöket is telepítettek.

Tóth Viktória

A helyszín tökéletesen akadálymentes, ez nemcsak a fogyatékossággal élőknek, de az időseknek, babakocsisoknak is nagy segítséget jelent. Minderről a People First Közhasznú Egyesület érintett szakértői győződhettek meg az épület átadása előtt, december közepén.

Mint arról az egyesület tájékoztatta szerkesztőségünket, a jelenlegi bejárást követően elindult egy hasznos együttműködés a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. és a People First Egyesület fogyatékossággal élő, szakmailag felkészült, tapasztalt szakértői között. Az akadálymentességi bejárás különlegessége ugyanis abban rejlik, hogy a beruházás átadása előtt kaphatnak segítséget érintett tapasztalati szakértőktől a kivitelezők. Így a megvalósuló épület valóban akadálymentes lesz, az esetleges kisebb hibák is időben kijavításra kerülhetnek. Az épületet és környékét várhatóan 2024 februárban vehetik birtokba a kirándulók.

– A Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. vezetősége nyitottan állt az átadás előtti akadálymentességi bejárás megkereséshez. A Misina Tetőpont épülete a bejárás során példaértékűen akadálymentesnek bizonyult. Kisebb megoldandó nehézségekre hívtuk fel a figyelmet az Akadálymentes Pécs Adatbázisunkban és egyben jeleztük ezt a kivitelezőknek is – fogalmazott Pataki Veronika, az egyesület elnöke.

Az említett adatbázis a peoplefirst.hu/akadalymentes-pecs honlapon tekinthető meg. Egyedülálló az országban, csak Pécsen létezik a városi valóban akadálymentes helyszíneket ingyenesen, magyar és angol nyelven bemutató profi adatbázis. Frissítése, bővítése folyamatos, a már feltárt helyek ábécésorrendben találhatóak. Több kategóriában is lehet keresni, mint például: bolt/vásárlás, étterem hotel/szállás, kávézó/cukrászda, közintézmények, kultúra, látnivalók, nyilvános WC, Pécsen kívül, sport, templom, turistautak. Minden helyszín saját fotóval van illusztrálva, térképes megjelenítéssel, elérhetőségi adatokkal. Az adatbázis akadálymentes, használata egyszerű, mindenki számára olvasható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!