Sokan adakoznak

2023.12.16. 11:30

Folyamatosan érkeznek hozzájuk a felajánlások

A karácsony előtti időszakban sokan jótékonykodnak. A pénzen, játékon, ruhán kívül természetesen mással is lehet segíteni.

Tóth Viktória

Megnő az adakozási kedv adventkor, sokan gondolják úgy, hogy a már nem használt ruhákat, játékokat adományként juttatják el a rászorulókhoz karitatív szervezeten keresztül. A Mosolymanó Egyesületnél hagyomány az Adventi Családok akció, ennek értelmében idén 74 család (több mint 220 gyermekkel) rövid története olvasható el a Mosolymanó Jótékonysági Központ közösségi oldalán. Vörösné Deák Andrea, az egyesület elnöke elmondta, hogy a náluk regisztrált, igazoltan rászoruló családoknak egy űrlapot kellett kitölteni, ezzel lehetett jelentkezni. 

Rájuk gondolva december 15-ig volt lehetőség bevinni a csomagokat az egyesülethez. 

Minden családnak, akinek kiírták a kérését, összeállítanak csomagokat, figyelembe véve, kaptak-e már az egyesületen keresztül decemberben ajándékot. Ezt a csomagot a december 18-i héten lehet átvenni. Az ezen felül beérkezett csomagokat, felajánlásokat pedig szeretnék igazságosan elosztani. 

– Folyamatosan érkeznek hozzánk adományok, munkahelyi gyűjtések, magánszemélyek, vállalkozások gondolnak azokra, akik az év ezen időszakát is nélkülözésben élik meg. Aki most lemarad, ne essen kétségbe, januárra is tervezünk többféle osztást, már most készülünk rá, mert a január nagyon hosszú tud lenni – mondta az elnök. – Éljük meg egymásra figyelve a karácsonyt! 

Valakinek a fenyőfa is luxus

Az egyesület székhelyén (Pécs, Várkonyi Nándor utca 7.) hétköznap 8–17 óra között fogadják az adományokat. A kisgyermekes családoknak szükségük van pelenkára és tápszerre is. Jó ötlet lehet még a tartós élelmiszer, szaloncukor, csoki, keksz, tusfürdő, dezodor, parfüm, mesekönyv, társasjáték, labdák, sütéshez alapanyagok, mozijegy, állatkerti belépő, strandbelépő. Sokan nem engedhetik meg maguknak, hogy fenyőfát vegyenek. A Fenyőág elnevezésű kezdeményezésük értelmében bárki odavihet az egyesülethez egy kis fát vagy fenyőágat, melyet bárki elvihet onnan. December 24-én egy támogatójuk segítségével 25 családnak visznek ki önkéntesek éttermi tálakat. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!