Buszjegy a vasútról is

2023.12.05. 14:40

Holnaptól a MÁV-START Zrt. országos rendszerében is megválthatjuk jegyünket, bérletünket

Holnaptól a MÁV-START Zrt. országos rendszerében is megválthatjuk jegyünket, bérletünket a Tüke Busz Zrt. járataira! - tájékoztatott közleményben a cég.

Bama.hu

Képünk illusztráció

Egyre többen választják vásárlásaikhoz az online értékesítési csatornákat, melyek fejlesztése összhangban van a Tüke Busz Zrt. digitalizációs törekvéseivel is. A MÁV-START Zrt. Jegyértékesítési rendszere (JÉ) már meglévő, országos lefedettséggel rendelkező rendszer, amelyhez holnaptól 7 díjtermék bekapcsolásával a Tüke Busz Zrt is csatlakozni tud, egyedi technikai fejlesztésre ezáltal nincs szükség. A MÁV-START ZRT. JÉ rendszere három értékesítési csatornán teszi lehetővé a jelzett jegy –és bérlettípusok megvásárlását, így a MÁV jegypénztárakban, a MÁV menetjegykiadó automatákból és a MÁV app elektronikus felületén.

2023. december 6-ától a MÁV-START Zrt. Jegyértékesítési Rendszerén (JÉ) keresztül a díjszabás változatlanul hagyása mellett 7 díjterméket lehet megvásárolni a Tüke Busz Zrt. járataira

(e díjtermékeket eddig csak papíralapon lehetett megvásárolni):

  • 24 órás jegy: a jegyen megjelölt időponttól kezdődően 24 órán át, valamennyi járaton korlátlan számban igénybe vehető utazásra jogosít.
  • 72 órás jegy: a jegyen megjelölt időponttól kezdődően 72 órán át, valamennyi járaton korlátlan számban igénybe vehető utazásra jogosít
  • 7 napos jegy: a rajta feltüntetett első nap 0:00 órájától az azt követő 7. nap 04:00 órájáig érvényes.
  • 30 napos bérlet: a bérleten feltüntetett – tetszőleges – időponttól 30 napon át, illetve az azt követő napon 04:00 óráig érvényes.
Forrás: Tüke Busz Zrt.

Összvonalas bérlet: a naptári hónap 0:00 órától az adott időszakot követő hónap 5-én, 24:00 óráig jogosít utazásra.

Tanuló havi bérlet: a naptári hónap első napjának 0:00 órájától az adott időszakot követő hónap 5-én 24:00 óráig érvényesek.

Nyugdíjas havi bérlet: a naptári hónap első napjának 0:00 órájától az adott időszakot követő hónap 5-én 24:00 óráig érvényesek.

A Tüke Busz Zrt. a MÁV értékesítési rendszerében 2023. december 6-ától elérhető díjtermékek körét fokozatosan és folyamatosan tervezi bővíteni annak érdekében, hogy az utasok sorban állás nélkül, gyorsan, kényelmesen, mindössze néhány kattintással meg tudják váltani a pécsi közösségi közlekedés járataira érvényes menetjegyeket-és bérleteket.

A MÁV applikáció jelenleg 1,9 millió regisztrált felhasználóval rendelkezik. Mivel az online értékesítés applikáción keresztül zajlik, folyamatosan nő a felhasználók száma, így az utasok számos szolgáltatást könnyebben és gyorsan tudnak igénybe venni

Fontos, hogy a Tüke kártya kedvezményt jelenleg nem lehet érvényesíteni a MÁV-START Zrt. JÉ rendszerében. Ennek egyik oka, hogy a Tüke kedvezménykártya kiállítója a Pécsi Kommunikációs Központ Kft. (nem a Tüke Busz Zrt.), így a Tüke kártya biztosította kedvezményes utazási jogosultság csatlakoztatása a MÁV értékesítési rendszerébe jelenleg kidolgozás alatt van. Fontos tudni, hogy a Tüke kártya jogosulatlan felhasználásának megakadályozására, az ellenőrizhetőségre vonatkozó rendszer kapcsán különböző programtechnikai, jogi, adatvédelmi integrációs megfelelést szükséges a Tüke kedvezménykártyához rendelni.

A MÁV Jegyértékesítési rendszerén keresztül vásárolt termékeket ellenőrzéskor fel kell mutatni az ellenőrzést végző személy számra, így az autóbusz-vezető részére felszálláskor, menetjegy-ellenőrök részére a menetjegy, bérlet ellenőrzések során.

A Tüke Busz Zrt. már működő, klasszikus értékesítő pontjai változatlanul elérhetők lesznek a jövőben is, így aki pl. a Tüke Busz Zrt. bérletpénztárában vásárolna bérletet, vagy menetjegyet, ezzel a lehetőséggel természetesen továbbra is élhet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!