Fejlesztés

2023.12.20. 18:50

Igazi közösségi hellyé alakult a komlói 48-as tér

Több évig tartó fejlesztés eredményeképpen egy komplex, a rekreációs időtöltésre kiválóan alkalmas multifunkcionális közösségi hellyé alakult a komlói 48-as tér.

Bama.hu

A 48-as teret és a Közösségek Háza közvetlen környezetét is újragondolta az önkormányzat. A 2019-ben induló „Miénk itt a tér” – Nyílt közösségi tér létrehozása Komló 48-as terén projekt keretein belül több nagyobb fejlesztést álmodtak meg a tervezők. 

A projekt célkitűzését megvalósították, hiszen a közösség igényeihez is illeszkedő, több generáció számára alkalmas, megfelelő nagyságú és adottságú zöldfelületet, illetve nyílt közösségi teret alakítottak ki az infrastrukturális fejlesztések megvalósításával. A nyári időszakban sok fiatal tölti az idejét a Közösségek Házában a népszerű napközinek köszönhetően, így egy rekortán burkolattal ellátott kosárlabdapálya készült el a hátsó udvaron, bővítve ezzel a gyerekek sportolási lehetőségét. Az intézmény látogatottsága indokolttá tette a közlekedőfelületek modernizálását is. Az új parkolók, járdák és bekötőutak nem csak egybefűzik a zöld területeket, de a vendégek számára is könnyebb megközelítést biztosít az új térkőburkolat. Továbbá korszerűbb közvilágítási rendszert és a komfortérzetet elősegítő padokat, asztalokat, hulladéktárolókat és utcai bútorelemeket telepítettek a térre. 

A tér leglátványosabb beruházása a rekortánburkolatú játszótér, amely Komló legnagyobb és legmodernebb játszótereként várja a gyermekes családokat. Elhelyezésre került egy játszóház, egy kétszemélyes hintaállvány, egy körforgójáték, egy trambulin, egy kosárhinta, egy kombinált mászóvár és egy körforgós libikóka. A projekt fontos részét képezi a közbiztonság: nyolc térfigyelőkamerát telepítettek a beruházás végén, amelyek az új rekreációs terület teljes egészét lefedik - derül ki a sajtóközleményből.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!