Bama.hu videó

2024.01.01. 00:30

Jó időben, koncertekkel búcsúztatták a pécsiek az óévet - videók

A többi között ismerős zenekarokkal és DJ-szettekkel búcsúztatták el Pécs főterén az óesztendőt a nagy számban összegyűlt ünneplők. Az időjárás kifejezetten kegyes volt a utcán mulatozókhoz.

Bama.hu

Fotó: LUMIKK555

Már a délutáni időjárás kedvező előjeleket küldött a szilveszter estére vonatkozóan ugyanis, a hőmérő higanyszála a bőven tíz fok felé kúszott. Sokan ki is használták a jó időt: a belvárosban népes és kevésbé népes családok, baráti társaságok és kutyasétáltatók, valamint ezek közös halmaza használta ki a kellemes kora tavaszinak is beillő napot.

Este hét óra a körül a főtéren még főleg az adventi vásár bódéinál gyülekeztek az a társaságok. Majd néhány órával később elkezdődött a 2023-at elbúcsúztató buli. Az első fellépő a tavalyi ugyanitt, ugyanekkor koncertező pécsi csapat, a Mehringer nevű formáció volt, akikről tavaly azt írtuk, hogy tagjaikat tagjait a pécsi éjszaka kovácsolta egy csapattá.

Őket követően körülbelül fél tizenegykor lépett színpadra a Mohikán zenekar, akiknek tagjai humorosan Erkel Ferenc, a Himnusz zeneszerzőjének előzenekaraként konferálták fel magukat pár órával a fellépés előtt a Facebook-oldalukon közzétett bejelentkezésben.

Ekkor már több mint ezren voltak a Széchenyi téren, a háttérben pedig jól látszott a különleges estére nemzeti színekbe öltöztetett TV-torony.

A koncert végét az jelentette amikor éjfél előtt az összegyűltek közösen visszaszámoltak, és a himnuszt elénekelve köszöntötték 2024-et. Aztán újult lendülettel folytatódhatott az újévi ünneplés, mindenkinek addig, amíg az ereje bírta DJ sTERBInszky x Mynea szettjével.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!