Bekerült Erzsébet

2024.01.10. 16:20

A félreértések elkerülés érdekében váltanának nevet

A PTE Közhasznú Alapítvány a félreértések elkerülése érdekében tervez nevet váltani. Ezentúl PTE Erzsébet Közhasznú Alapítványnak hívják majd.

Czeczon Enikő

A feladatuk ugyanaz maradt

A Pécsi Tudományegyetem magazinjának oldalán olvasható, hogy még 2021. január 29-én szavazta meg a Pécsi Tudományegyetem Szenátusa a modellváltást, és azóta működik az intézményt fenntartó  Universitas Quinqueeclesiensis Alapítvány, de az elmúlt két esztendőben az UQA-t és a PTE Közhasznú Alapítványt sokan összekeverték, pedig utóbbi már a 2000-es egyetemösszevonás ideje előtt is működött.

Az UnivPécsnek dr. Németh Péter, a PTE Közhasznú Alapítvány azt nyilatkozta, hogy az elmúlt két év során kiderült, hogy nem szerencsés a szervezetük elnevezése, sokakban zavart kelt, hogy melyik alapítványról van szó a PTE kapcsán. Ezen ok miatt, és a Pécsre költözött Magyar Királyi Erzsébet Tudományegyetem jelentősége előtt tisztelegve a PTE Közhasznú Alapítványa felvenné az Erzsébet nevet. A tevékenységi körük azonban változatlan maradna, továbbra is főprofiljuk az egyetem polgárainak támogatása.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!