Jövendölés

2024.01.16. 15:20

Az újbort is megáldják Vince napján Bólyban

Hagyományteremtő szándékkal Vince-napi vessző- és borszentelést rendez az Egymásért, Bólyért Egyesület január 27-én, az Alsótukár 1901 helyrajzi számnál.

Wald Kata

- Vince napja rendkívül jeles nap a borászok és borkedvelők körében, ugyanis ezen a napon jósolják meg az őszi termés minőségét 

- fogalmaz ajánlójában az Erzsébet Vigadó. A szentelésre hozott vesszőket és az újbort Kutas Attila, helyi plébános áldja meg. A program 16 órakor veszi kezdetét a vesszőszenteléssel, majd az újbor megáldására kerül sor, amit borkóstoló és parasztvacsora követ.  

- A rendezvény ingyenes, a vacsora a regisztrációhoz kötött - hívja fel a figyelmet a rendezvényt szervező  Egymásért, Bólyért Egyesület. Arra kérnek mindenkit, hogy ki szeretne részt venni a vacsorán, messenger üzenetben jelezze az egyesület felé. A rendezvény ideje alatt becsületkasszát állítanak fel - a befolyt összeget a civil szervezet "Virágos Város" programjára használják majd fel. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!