Várják az érdeklődőket

2024.01.03. 15:40

Kinyitja kapuit az egyetem, bővelkedni fog a január nyílt napokban

A felsőoktatási intézmények számos programmal igyekeznek megnyerni maguknak a középiskola diákokat, akik leendő hallgatóik lehetnek. Az egyik ilyen legjelentősebb esemény a nyílt nap.

Czeczon Enikő

A Pécsi Tudományegyetem több karja is hirdetett januárra ilyen alkalmat, hogy segítsenek meghozni a továbbtanulás nehéz döntéseit. Több kar készül érdekes előadásokkal, campus bejárással és interaktív programokkal, hogy ne csak hasznos információkat vigyenek haza a leendő hallgatók, hanem élményeket is

Van, akinek könnyű, van, akinek nehéz eldönteni, hogy gimnázium után milyen úton folytassa tovább tanulmányi életét, de ebben vannak a diákok segítségére a felsőoktatási intézmények által megrendezett nyílt napok.

Januárra a Pécsi Tudományegyetem számos kara hirdetett ilyen alkalmakat. Az év első nyílt napja Pécsen január 16-án lesz a PTE Egészségtudományi Kar Pécsi Képzési Központjában, ahol leendő hallgatóknak magas hűségű szimulációs eszközbemutatókkal, interaktív szakbemutatókkal készülnek a szervezők. Szintén ezen a napon a Természettudományi Kar is várja a diákokat a PTE Szentágothai János Kutatóközpontba, ahol bepillantást kaphatnak az egyetemi diákéletbe, bejárhatják a campust, és látványos bemutatókon vehetnek részt. Január 18-án a PTE Műszaki és Informatikai Kar nyitja meg kapuit, ahol nemcsak érdekes programokkal, hanem hasznos információkkal is ellátják a középiskolás diákokat.

Január 25-én a nyílt napok stafétabotját a Pécsiközgáz veszi át, 27-én pedig a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar. A hónap utolsó nyílt napjára január 31-én kerül sor az Állami- és Jogtudományi Karon, ahol a délelőtt folyamán izgalmasa előadásokkal, érdekes témákkal készülnek a kar oktatói és hallgatói.

További részletek a pte.hu oldalon!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!