Az egyesület munkáját segíthetjük

2024.01.01. 15:40

Nagy Téli Madárles: az egyetem területén is végezhetjük a megfigyeléseket

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület applikációt és webes felületet fejlesztett ki annak érdekében, hogy bevonja a laikusokat a madarak megfigyelésébe.

Czeczon Enikő

Forrás: pixabay

A Pécsi Tudományegyetem 2022-ben vált madárbarát intézménnyé, amikor is a PTE Fenntartható Fejlődésért Szakkollégiuma hivatalosan csatlakozott a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Madárbarát Iskola programjához, amelynek keretében odúkat, madáretetőket, itatókat és eleséget helyeztek el az egyetem Rókus utcai kertjében.

 Így a megfigyeléseket akár az egyetem területén is el lehet végezni, ezzel segítve az egyesület munkáját, akik december 28. és február 28. között kiemelten, játékokkal és sorsorlással honorolják az adatokat. 

A Nagy Téli Madárlesről bővebb  információ az mme.hu weboldalon olvaható, valamint az applikáció használatáról egy videó is elérhető az egyesület YouTube-felületén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!