Lehet, lesz másik?

2024.01.19. 07:00

Nyolc hónap után betemették a pécsi csodagödröt

A pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia előtt tavaly tavasz óta tátongó hatalmas gödröt néhány nappal ezelőtt betemették a Megyeri úton, várhatóan hamarosan meg is nyitják a forgalom előtt az útnak ezt a felét. Azt egyelőre nem tudni, hogy lesz-e, és ha igen, mennyi ideig újabb forgalmi akadály, amit a népnyelv a polgármester után csak Péterffy-csodagödörnek nevezett el.

Bóka Máté Ciprián

A következő választáson is Gyurcsány Ferenc segítségével induló Péterffy Attila polgármester megrendelőként írta alá azt a vállalkozói szerződést, amelynek következtében a néhány éve teljesen felújított Nagy Imre utat a múlt nyáron szétbombázták szennyvíz-rekonstrukció miatt. A munkálatokat nem kapkodták el, Péterffyék pedig ez ügyben is csak a kormányra mutogattak, holott Pécs egyes szennyvíz-elvezetéssel nem rendelkező utcáinak csatornázását is érinti a jelenleg is zajló projekt. Ráadásul az új rendszert később a Tettye Forrásház Zrt. üzemeltetheti majd, ami anyagi bevételt hozhat a városi vállalatnak. 

Ezen projekt része volt a Siklósi utat és az Északmegyer dűlőt is érintő beruházás is, illetve a Megyeri úti feltúrás. 

Mint közismert, a Megyeri úton valamikor tavaly tavasszal ástak ki egy hatalmas gödröt a Nemzeti Kosárlabda Akadémia előtt, aztán viszont hónapokig egyáltalán nem történt érdemi munkavégzés: kiraktak egy közlekedési lámpát, és a munkások eltűntek. Nyáron a helyszín mellett, a zöldterületen dolgozóknak sem volt fogalmuk arról, hogy mikor folytatódhat a munka, aztán októberben mégiscsak megjelentek a  "csodagödörként" emlegetett helyszínen és most, január közepén úgy tűnik, hogy a munka dandárjával végezhettek is – legalábbis az út nyugati felén. 

A minap ugyanis lebetonozták a Kertvárosba tartó sávot, amelyet vélhetően tavasszal fognak ellátni végleges aszfalttal, várhatóan nemsokára a betonos szakaszt használhatják majd az autósok. Az persze egyelőre kérdés, hogy az út keleti, Egyetemvárosba tartó felén felbontják-e a burkolatot, hiszen korábbi információink szerint a vásártéren is haladni fognak majd munkálatokkal.

A Megyeri úti "csodagödör" kapcsán a pécsiek többségének nem is a beruházással volt elsősorban problémája, hanem azzal, ahogy az önkormányzat tétlenül nézte azt, hogy hetekig, hónapokig egyetlen munkás sem járt a területen, miközben naponta tízezrek ücsörögtek a dugóban. 

Mókásnak találták a csigatempót

Hasonlóan csigatempóban készült el a Szigeti úti fejlesztés, ahol szintén lézengtek a munkások, vagy pedig egy-két munkagép dolgozott csak a helyszínen heteken keresztül. Nem csoda, hogy nem is tudták még fél év alatt sem befejezni, a pár száz métert érintő fejlesztést csak hét hónap alatt sikerült összehoznia a kivitelező Strabagnak. Érdekesség, hogy a kivitelező cég részéről ráadásul mókásnak találták a pécsiek szivatását, hiszen amikor a sajtótájékoztatón a munkatempóra rákérdeztünk, a cég megjelent emberei jókat derültek a lakosság által jogosan felvetett problémákon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!