A hagyomány nyomában

2024.02.02. 17:50

Ismét előkerülnek a vidékünk kincsei

A Vidékünk Kincsei című előadás-sorozatának harmadik alkalmára várja az érdeklődőket február 17-én délután a Siklósi Vár- és Múzeumbaráti Kör, a Siklósi Térségi Könyvtár és Ismeretközpont, valamint a Siklósi Sárkányos Lovagrend.

Rajnai-Zsíros Krisztina

A könyvtár galériájában a 14 órakor kezdődő megnyitó után 14.05 Majdán Mira régész (JPM Régészeti Osztály) tart előadást „Siklós és Baranya az őskorban” címmel. Ezt követően Dr. Szabó Máté PhD régész (HUN-REN BTK Régészeti Intézet) mesél a hosszúhetényi kutatásokról, illetve egy elfeledett római kori villáról. Balázs Csaba, a Siklósi Vár- és Múzeumbaráti Kör elnöke a reformkorról beszél a hallgatóságnak, 15:20-tól pedig Nagy Gábor régész (JPM Régészeti Osztály) a Harkány mellett lezuhant szovjet repülőgép és személyzetének történetét mondja el. 

Ezt követően Puskás Zoltán, a Siklósi Hagyományőrző Egyesület elnöke a lovas és lókiképzésről, Helesfai Márk (JPM) a kora újkori táborerődítésekről tart előadást, végül pedig a Siklósi Sárkányos Lovagrend 15. századi fegyvertechnikai bemutatója zárja a programot. A részvétel ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!