Bama.hu videó

2024.02.27. 16:20

Szirmot bontott a havi-hegyi öreg mandulafa (videó és galéria)

Tóth Viktória

Fotó: Löffler Péter

Az idei, különösen enyhe februárban rügyeznek, sőt virágzásnak indultak a fák is. A pécsi Havas Boldogasszony-templom előtt álló öreg mandulafa - melyet 2019-ben az Európai Év Fája választottak - is virágba borult. A verseny valaha volt legnagyobb baranyai sikerét magáénak tudó havi-hegyi mandulafa még nem bontotta ki összes virágát, így a következő napokban még bátran útnak indulhatunk, hogy megcsodáljuk. A csavarodott törzsű matuzsálem körül méhek sokasága repked, méltán jelezve: tényleg itt a tavasz. A Havi-hegyen sétálgatók a pompázatos mandulafák mellett mást is észre vehetnek ha szemfülesek. Nyílik vármegyénk védett ritkasága, a leánykökörcsin is. Selymes, gyapjas szárai és levelei, mélylila virágja különleges látványt nyújtanak.

Ám nem csak ezen a területen tárul elénk gyönyörűség. A pécsi Ágoston téren sötét rózsaszín színekben pompáznak a cseresznyefák. Az arra járók megállnak, megcsodálják a fákat, sokan le is fotózzák a meseszép virágokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!