A Komlóverzum mellett kap helyet

2024.03.07. 17:58

Sorsjegyek bevételéből épül játszótér

Különleges játszótér épül Komlón, a hamarosan megnyíló Komlóverzum szomszédságában.

Wald Kata

A Szerencsejáták Zrt. "A játék összeköt!” programja részeként idén öt befogadó - azaz fogyatékkal élő és ép gyermekek közös időtöltésére lehetőséget biztosító - játszótér épül az országban, közülük az egyik Komlón. A programhoz való csatlakozásról a szerdai képviselő-testületi ülésen született döntés. 

A projekt során a jelenleg is játszótérként funkcionáló területen a Komlóverzumhoz illeszkedő, elsősorban őslényes tematikájú elemek kapnak helyet, ezzel is bővítve az új látogatóközpont környezetének komplexitását.

Mint Polics József, Komló polgármestere a testületi ülésen fogalmazott,

 a cél, hogy a Komlóverzum épülete mögötti terület egy olyan kulturált szabadidő eltöltési lehetőséggel bővüljön, ami nem csak a komlóiak, de az ide látogatók számára is vonzó. Terv továbbá a környéken a parkolóhelyek felújítása, illetve számuk bővítése - ezen is dolgozik az önkormányzat.

 Polics József kiemelte, az új befogadó játszótér kialakítása a tervezéstől a kivitelezésig teljes egészében a Szerencsejáték Zrt. finanszírozásában történik, a város 1 millió forintot különített el a szükséges előkészületi munkák - mint például a területre kerülő ivókúthoz a víz biztosítása - költségeire.  

A "Játék összeköt" programban eddig összesen 28 játszóteret építettek országszerte, ez a szám idén öttel bővül. A Szerencsejáték Zrt. kiemelt társadalmi felelősségvállalási ügyének tartja a fogyatékkal élő gyermekek társadalmi integrációját, országos programjaival hozzájárul a széleskörű szemléletformáláshoz és a tudatosság növeléséhez. Ennek egyik kiemelt projektjeként sorsjegyei bevételéből, játékosaik bevonásával indították el a befogadó játszótér építési tevékenységüket, és ezt bővítik évről-évre. 

A szigorú és speciális szakmai követelményeknek megfelelő, az érintett önkormányzatokkal közösen meghatározott tematikájú játszótereken megjelenő elemek hozzáférhető játékélményt biztosítanak megfelelő eszközkiképzéssel, burkolattal, megközelítési felülettel, akadálymentes közlekedési pontok biztosításával - részletezi a program sajátosságait az előterjesztés.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!