Döntött a testület

2024.03.14. 11:59

Új helyre költözik a Kossuth-emléktábla

Új helyet kap a Kossuth-emléktábla - a „Zengő" áruház elől, ahová harminc évvel ezelőtt a Tájak, Korok Múzeumok Egyesület Komlói Csoportja, valamint a Honismereti és Városszépítő Egyesület kezdeményezésére kihelyezték, egy éven belül a Közösségek Háza előtti zöld, parkosított területre kerül, a legutóbbi képviselő-testületi ülésen született döntés szerint.

Wald Kata

Mint Polics József, Komló polgármestere lapunk érdeklődésére elmondta, 2010-ben, amikor elkezdték a város minden területének a rendbe tételét, a 48-as téren létrehozták a megemlékezés parkját, méltó helyet biztosítva több műemléknek, és a hozzájuk kapcsolódó ünnepségeknek. 

– Ennek eredményeként ezen a helyszínen található a Petőfi-szobor, az 56’-os emlékkő, a Nemzeti Összetartozás Emlékmű, valamint a Kopjafa is, és egy éven belül a Kossuth-emléktábla is ide kerül 

– emelte ki a polgármester. 

Miután a március 15 -i városi ünnepély és koszorúzás a Kossuth-emléktáblánál történik, a testület úgy határozott, hogy legkésőbb 2025. február 28-ig kell, hogy a Közösségek Háza előtti parkban az új helyére kerüljön, annak érdekében, hogy a jövő évi megemlékezés megtartására már a 48-as tér környezetében kerüljön sor. 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!