Játszóház és modellbörze lesz

2024.03.19. 07:00

Jön a 33. Vasútmodell parádé a pécsi vasútállomásra! Játszóház és modellbörze is lesz

A hétvégén, március 23-án és 24-én tartják a 33. Vasútmodell parádét, ezúttal már az új helyszínen, mégpedig a pécsi vasútállomáson. A vasútmodell parádét az Első Pécsi Ifjúsági Vasútmodellező Klub szervezi, s számos attrakcióval várják a fiatal és örökifjú vasútmodell rajongókat egyaránt.

Mohay Réka

Szombaton és vasárnap délelőtt 9-től 18 óráig ismét élettel teli zsibongóvá változik a pécsi vasútállomás, a Vasútmodell parádé igazán különleges élményt ígér a családoknak és minden, a terepasztalok világa és a modellezés iránt érdeklődő számára.

Vasútmodell
Vasútmodell börze várja a gyerekeket. 

Mint arról korábban beszámoltunk, új helyszínen folytatja tevékenységét az Első Pécsi Ifjúsági Vasútmodellező Klub. A Szivárvány Gyerekházat el kellett hagyniuk, ezért a pécsi vasútállomás nyugati szárnyában tartják már szakköreiket, s most a Vasútmodell parádé is itt kap helyet.

Terepasztalok különböző méretekben, modellbörze, valamint játszóház is várja majd az érdeklődőket. Bár a nagy terepasztal sajnos nem volt mozdítható, így az az enyészeté lesz a Szivárványban, ezen kívül mindent át tudtak költöztetni a szervezők az új helyszínre, ami a kiállításhoz szükséges. 

– A gyermekek számára lesz egy zsibongó, különféle játék terepasztalokkal, favonatok, amelyekkel játszhatnak a helyszínen 

– árulta el  Ténai László klubelnök. 

– Kirigami sem marad el, azaz papírból kivágható és összeállítható modellek készítésére is nyílik lehetőség. Az elkészítéshez eszközöket és alapanyagokat biztosítunk, a végeredményt pedig minden gyermek hazaviheti magával a rendezvény után

 – tette hozzá.

A programból karácsony előtt már kaphattak előzetest a családok, amikor is megtelt a látogatókkal a pécsi vasútállomás, egy a Vasútmodell parádé hangulatát megidéző, ízelítő játszóház alkalmából.

A vasútmodellek új gazdára találhatnak

A program részeként a vasútállomás folyosóján modellbőrze zajlik majd, ahol húsvét közeledtével akár ajándékba is új modelleket szerezhetnek a vasút szerelmesei. Lehetőség lesz a modellek csererbejére is. A felállított játék terepasztalok jelentik minden kiállítás legnagyobb slágerét, ahol minden látogató kiélheti a sebesség iránti vágyát – kortól és nemtől függetlenül.

A MÁV is hozzájárul a program sikeréhez azáltal, hogy erre a két napra olyan tereket is rendelkezésre bocsát, amelyeket a hétköznapok során használnak, így az állomás még nagyobb részén játszhatnak majd a gyerekek.

A programra belépőjegyek a helyszínen válthatók majd, annyit elárulhatunk, hogy a szervezők baráti árakkal, valamint családoknak, időseknek és a legkisebbeknek szóló kedvezményekkel készülnek.

Nem adták fel, új helyszínen zajlik a szakkör

Mint arról korábban beszámoltunk, az Első Pécsi Ifjúsági Vasútmodellező Klub az elmúlt évek során önkéntes alapon működött, a klub tagjai szakkört is vezettek, ahol ingyenesen adták át tudásukat a fiataloknak. Most azonban, hogy el kellett hagyniuk a Szivárványt, teljes mértékben piaci alapon kell folytatnuniuk a tevékenységüket, önerőből bérelik a MÁV-tól a helyszínt, s a belépőkből kell majd fenntartaniuk a működést.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!