Remek ötletek sora

2024.04.22. 20:00

Képviselő a Vince utca letarolása után a belvárosba tart

Százmilliós lehet az az összeg, amit a Vince utcára rá kell költeni azért, mert a baloldali koalíciót erősítő képviselő, P. Horváth Tamás hathatós közreműködésével megváltoztatták a forgalmi rendet a Tettyén. A klímákkal és helyiek szerint csak „rusnya sárga műanyag köcsögökkel" is bonyodalomba kerülő képviselő most a belvárosba tart.

Bóka Máté Ciprián

A Gyurcsány Ferenccel szövetkező pécsi önkormányzat egyik kiemelt szereplője, P. Horváth Tamás, hiszen bizottsági elnökként és a Zsolnay-negyedes állítólagos „művészeti vezetőként" legalább bruttó 800 ezer forintos jövedelemnek örülhet. A baloldalt segítő képviselő és társai addig ügyezett a Vince utcai forgalmi renden, amíg az alig egy évtizede jóval kisebb autós terhelésre készült utca teljesen tönkre nem ment. A Péterffy Attila vezette városvezetés nem vállalja a felelősséget, a becslések szerint is a kármentesítésre szolgáló brutális összeget, nagyjából 100 milliót bőven költhették volna másra.

képviselő, péterffy, vince utca
Ilyen lett a Vince utca burkolata a képviselő és társai ötlete után 
Fotó: LL

A képviselő és társai vajon fizetnek-e?

A helyiek szerint a városvezető koalíció károkozását a baloldali potentátoknak kellene kifizetnie a saját vagyonukból. 

A károkozás arra vezethető vissza, hogy 2022-ben azt találta ki a baloldal P. Horváth Tamás közreműködésével, hogy ráterelik szinte a teljes tettyei városrész autósait az egyébként részben sétálóutcai funkciót betöltő szakaszra. 

A Vince utca burkolatát tavaly nyár végén egy alvállalkozóval megpróbálták rendbe tetetni, a munkájának hozományaként pár hétig még valahogy ki is nézett az utca, de november elejére ismét kritikus állapotba került. Már akkor megírtuk, hogy gyakorlatilag aki erre jár autóval, az anyagi kárt kockáztatja, hiszen a kiálló éles kövek bármikor kárt okozhatnak a gumiabroncsokban, felnikben, az autó alvázában – így már egyáltalán nem javasolt erre közlekedni

Klímamizéria 

A baloldalt erősítő képviselő arról sem igazán vált népszerűvé, hogy kijelentette, hogy le kellene szedni az engedély nélkül telepített klímákat a tettyei házakról. A „kulturális bizottsági elnök", a helyiek „képviselője" éppen akkor szakértett, amikor az energiaválságban sokan klímákkal kezdtek el fűteni, a Fidesz már akkor felszólította, hogy hagyja békén a városvezetés a pécsieket. A mostani jobboldali polgármesterjelölt, Csizmadia Péter fideszes frakcióvezető kijelentette, hogy a képviselő gyakorlatilag "megfenyegette a Tettye környéken élő pécsieket azzal, hogy a városvezetés ráküldi a hatóságot azokra, akik klímát szereltek fel a házuk, lakásuk homlokzatára".

Rusnya műanyag köcsögök

P. Horváth körzetében a Magaslati úton 2022-ben helyezték ki azokat a műanyag edényeket, amiket a helyiek csak „rusnya sárga köcsögöknek" neveztek el, amikbe tujákat ültettek. Fazekas Imre, biológus, természetvédelmi szakértő már akkor jelezte, hogyha a képviselő polgárokat képviselné, „előbb vehette volna a fáradságot és összehívhatta volna a lakókat, talán lettek volna szakszerűbb javaslatok is". Azt sem értette miért ez a megoldás született az útszakasz zöldebbé tételére, mert korábban hársfákat tudták itt pótolni. 

Leszögezte:

  •  Vannak a Mecseken őshonos cserjék, több mint egy tucat, szebbnél szebb megjelenéssel, változatos virágzási időszakkal.
  • Ezek a cserjék jobban illeszkednek a Mecsekoldal természetes utcaképébe, gyökérzetük semmiféle kárt nem tenne a közművekben, akár a hársak sem.
  • A pécsi önkormányzat, a képviselői, a közterületek, és védelem alatt álló területek gondozásával megbízott Biokom is folyamatosan súlyos szakmai hibákat követnek el. 

 

Vacak ókeresztény emlékek

A balosok kedvenc kulturális vezetője egyébként egy momentumos tüntetésen szállt bele a keresztény és kulturális értékekbe. Vacak sírkamrák, amikben semmilyen különleges építészeti truváj nincsen – mondta a világörökségről. Mindenesetre P. Horváthot megpróbálja Péterffy Attila baloldali polgármester kimenekíteni a Tettyéről,  és inkább a belvárosban – ahol a vacak keresztény emlékek vannak – indítanák képviselőnek a Gyurcsány-szövetség keretében. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!