Bárki nevezhet

2024.04.01. 16:20

Települési virágosítási versenyt hirdetnek Romonyán

A Romonyai Német Nemzetiségi Önkormányzat versenyt hirdetett Romonyai szÉPÍTŐK címmel, mely áprilistól szeptember végéig tart.

Tóth Viktória

Céljuk, hogy Romonyát még virágosabbá, szebbé és élhetőbbé tegyék. Mint ahogy fogalmaztak, az elmúlt években már számos csodálatos, virágos rendezett udvart, utcafrontokat láthattunk a településen a virágosítási versenyekben.

– A Béke téren is évente több alkalommal végzünk tereprendezést, volt már közösségi levendulaültetés, a falu több helyén virágokat helyeztünk ki, s a Béke tér állandó virágosítása mellett egy csodálatos rózsás ligetet is sikerült kialakítani a buszfordulóban. Idén is arra buzdítunk mindenkit, hogy szépítse, dekorálja utcafrontját, udvarát, kertjét, s vegyen részt a közösségi szÉPÍTŐK munkájában! 

– írták közösségi oldalukon.

Bárki nevezheti saját magát, vagy a szomszédját, barátját. Minden hónapban - áprilistól a következő hat hónapon át - végigjárják a portákat előre kidolgozott szempontok alapján, egy véletlenszerű napon. Pontozzák az utcafront állapotát, tisztaságát, az utcáról betekintve az udvar virágosítását, rendezettségét. A legtöbb pontot elért porta jutalomban részesül majd, de a többi a versenyben résztvevő és jó eredményeket elérő porták is meglepetésben részesülnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!