Baranyai körkép

2018.06.23. 07:00

Megszólalnak az Angster-orgonák

Az időjárás egy kicsit hűvösre fordult, ám a meteorológusok előrejelzése szerint a hétvégén esőre már nem nagyon kell számítani, így érdemes egy kicsit kimozdulnunk a négy fal közül. Az elkövetkező két napban gazdag program várja a baranyaiakat.

Zsigmond József

Szombat este Pécsen a Múzeumok Éjszakájáról szól majd. A látogatók többek között megnézhetik a Littke család által alapított pezsgőgyár pincéjét, a Várostörténeti Múzeum – egykori tímárház – épületében pedig egy tímárcsalád életébe pillanthatnak bele interaktív foglalkozás keretében. Este a város templomaiban megszólalnak az Angster-orgonák.

Aki fesztiválozásra vágyik, az még ma kilátogathat Orfűre, a Fishing on Orfű zárónapjára, ahol fellép a 30Y, míg Villányba a túrázókat várják. Vasárnap Pécsváradon megtartják a Levendulaszüretet és a Vár napját, Pécsen barlangtúrára invitálnak.

Június 23., szombat

Máriagyűd – Motoros zarándoklat, 07:00–20:00

A motorosok több kápolnát, templomot látogatnak meg. Többek között elgurulnak Mecseknádasdra, Magyaregregyre, Mánfára és Pécsre.

Orfű – Fishing on Orfű, 08:00–24:00

A végéhez közeledik a fesztivál. Ma lép színpadra a 30Y, Kiscsillag, Psycho Mutants, Esti Kornél, Ricsárdgír, Parno Graszt, Palma Hills.

Bóly – IV. Ingyenes sportnap, 16:00–20:00

Lesz gyermektorna, thai box, alakszobrászat, zumba, és a vérnyomást és a vércukrot is megmérik.

Pécs – X. Nemzetközi Romafesztivál, 15:00–20:00

Menettánccal indulnak a Széchenyi térről a Balokányligetig. A helyi és baranyai zenekarokon, táncegyütteseken kívül érkeznek külföldi csapatok is, így Horvátországból, Kárpátaljáról és Erdélyből is.

Szigetvár – Élőzene Világnapja, 20:00

A Szigetvári Zrínyi Miklós Fúvószenekar és a Vinyl Nihil együttes közös koncertjére kerül sor a szigetvári várban. Az Élőzene Világnapjához kapcsolódó koncert a POP-ROCK legendák címet kapta.

Villány – Gördülő dűlők a Villányi borvidéken, 10:00–22:00

Biciklis és gyalogos kirándulások a Villányi Borvidéken három útvonalon a siklósi várból és/vagy a siklósi várba.

Június 24., vasárnap

Máriagyűd – Motoros zarándoklat, 10:00

Ünnepi szentmisével zárul a hatodik motoros találkozó.

Pécsvárad – Levendulaszüret és a Vár napja, 10:00–20:30

A Siklósi Sárkányos Lovagrend tábort ver a vár udvarán. Izgalmas, élő történelemórán vehetnek részt az érdeklődők. Lesz páncélos lovagviadal, asszonycipelő verseny, bajnokok lakomája, ahol a Lovagok Kolosszális Lepényét kell elfogyasztani, és este pedig tűzugrás és várkarolás.

Hosszúhetény – Tájház túra, 09:00

Indulás a hosszúhetényi tájháztól Püspökszentlászlóra.

Pécs – Szent Iván-éj a tettyei mésztufa-barlangban, 20:00–23:00

Európa számos helyén még napjainkban is él a Szent Iván-éji tűzgyújtás szokása. E szokást megőrizve, Pécsett a tettyei mésztufa-barlang előtti téren sötétedéskor élő zene, táncház, tűzgyújtás, fényfestés a barlang bejárati falán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!