egyetem

2018.01.19. 14:30

Nyílt nap lesz kedden a természettudományi karon

A PTE Szentágothai János Kutatóközpontjába várja január 23-án, kedden 11 órától a természettudományok, az informatika, a sporttudományok és a tanárképzés iránt érdeklődőket a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Természettudományi Kara (TTK).

A központi program keretében a kar rövid bemutatása után fontos beiskolázási információkhoz juthatnak az érdeklődők, a hallgatói önkormányzat pedig betekintést nyújt az egyetemi diákéletbe. A programot kvíz kérdések színesítik, TTK-s ajándékokért.

12.00 órától indulnak az intézeti programok tudományterületenként, ahol részletes információt adnak a képzésekről, valamint sor kerül laborok és sportlétesítmények látogatására, campus bejárásra.

Részletes intézeti programok

Biológiai Intézet: Képzések, széles kutatási spektrum a biológiai tudományok területén. Látogatás a Szentágothai kutatóközpont kiemelt laboratóriumaiban (Virológiai, Molekuláris biotechnológiai és Neurofiziológiai Labor); A növények és a stressz; Ökológiai kutatások

Kémiai Intézet: Színes kémia: a vegyész élet rejtelmei, avagy mit kínál a Kémia BSc? Képzések, tanszékek, hallgatói laborok – kísérletezzünk együtt!

Földrajzi és Földtudományi Intézet: Mire jó a geográfus diploma? Sokszínű képzési kínálat, versenyképes szakmák — Áramlástani terepasztal; geoinformatika a mindennapok szolgálatában; pécsi mamutok; városok jelene és jövője; földrajz a mesében, zenében,

filmekben

Fizikai Intézet: Hallgatóbarát képzési szerkezet, meghatározó nemzetközi szerep a jelenkor fizikájában, extra ösztöndíj lehetőségek, egyéni karrierfejlesztés, bepillantás hallgatói és kutatói laborokba

Matematikai és Informatikai Intézet: Célod a biztos megélhetés, akár a milliós fizetés? Tanulj matematikát és informatikát a PTE TTK-n! Információk a képzésekről, kereseti és elhelyezkedési lehetőségekről, laborlátogatás.

Sporttudományi és Testnevelési Intézet: A sport az élet alapja! A kar sporttudományi képzéseinek ismertetése szakok szerint. Hagyományőrző és rekreációs sportágak, valamint floorball játék kipróbálása igény szerint. Sportcipő szükséges!

Időpont: 2018. január 23. (kedd) 11.00

Helyszín: Pécs, Ifjúság útja 20. PTE Szentágothai János Kutatóközpont, Dr. Bachman Zoltán

előadóterem

Kapcsolattartó: Szabó Gabriella, TTK Dékáni Hivatal, 30/4903131, [email protected]

Fotó: Pixabay

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!