kultúra

2018.02.27. 18:00

Barátságok is kötődtek a Herkules műhely rendezvényén

 A Zsolnay-negyed Herkules műhelyében rendezték meg szombaton az Együtt épít a család elnevezésű, kreatív-játék foglalkozást. Az esemény a Kultúrával a családokért programsorozat keretein belül valósult meg, mely színes programelemeivel már több mint egy éve kínál tartalmas időtöltést a családoknak.

Tóth viktória

A színes építőjáték számos készséget fejleszt, többek között a kreatív, problémamegoldó gondolkodást és a szem-kéz koordinációs képességet. A szombati foglalkozásra másfél és hat éves kor között várták az érdeklődő gyerekeket és szüleiket. Talán mondanunk sem kell, már kezdéskor telt ház volt.

Az esemény két óráig tartott, ami a kicsik számára hosszú idő a folytonos koncentrációra, így a közös játékba több szünetet iktattak a szervezők, és a később érkezők is bármikor csatlakozhattak a közösséghez.

– Bár építőkockákkal otthon is tudnak játszani a gyerekek, de a program célja az volt, hogy irányítás mellett, illetve közösségben használják ki a résztvevők a kreatív játék adta lehetőségeket – fogalmazott Marksz Levente, a program szakmai előadója.

A szervezők moderálták a játékmenetet, kötetlen, szabad játékra is volt lehetőség, de időről időre közös játékokon vettek részt a kicsik. Ezek között volt színkeresés időre, vagy toronyépítés a szülőkkel együtt. Az egyik résztvevő anyuka elmondta, azért tartja jónak a programot, mert játék közben a gyermekét több inger is éri, közösségben van és kiszakad az otthon megszokott komfortzónájából. Emellett gyermekével együtt új ismeretségeket, barátságokat köthetnek a többi család tagjaival.

A szakmai előadó szerint a közös játékot a gyermekekkel időben el kell kezdeni, kétéves kor körül már fontos részét kell, hogy képezze a család mindennapjainak. A közös játék célja kifejezetten az, hogy a gyerekekből a későbbiekben jó szociális készségekkel rendelkező, közösségi ember váljon. Az Együtt épít a család program is erre irányul.

A Kultúrával a családokért programsorozat következő eleme a szülőknek szól, társas kommunikáció és konfliktuskezelés témakörben tart előadást a negyedben március elején Pál Ferenc atya. Majd a nagyszülők részére szervezett Senior program kerül megrendezésre, melyen az aktív időskorra való felkészülés, illetve a családon belüli generációs együttműködés is a beszélgetés részét fogják képezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában