Pécs

2018.09.11. 18:30

A közös nyelv most is a tánc lesz majd

Immár a 12. alkalommal rendezi meg a tánc egyhetes ünnepét a Pécsi Balett, a Nemzetközi Tánctalálkozó szeptember 14–19. között lesz a Pécsi Nemzeti Színházban.

Mészáros B. Endre

Az indítás sem akármilyen, 14-én Vincze Balázs és Molnár Zsolt koreográfiájával a Rómeó és Júlia kerül színre, dinamikus táncnyelven Riederauer Richárd és Charles Gounod zenéjével, Matola Dávid és Karin Iwata címszerepével.

A tánctalálkozón másnap is látható érdekesség, először szerepel itt a Miskolci Balett, mely Casablanca előadását hozza. Szeptember 16-án a Magyar Nemzeti Táncegyüttes következik a Kiegyezéssel, s ezen a napon a Cella Septichorában a Flamenco Sopianae is látható. Másnap a Frenák Pál Társulat és a Szegedi Kortárs Balett lép fel, 18-án délután pedig a gyerekközönség kap igazi táncínyencséget, Bozsik Yvette Társulata a Pinokkiót játssza el. Ugyanekkor este a Kodály Központban Nemzetközi balettgála lesz svéd, dán, jeruzsálemi katalán, román és német táncos szólistákkal, továbbá a Pécsi és a Magyar Nemzeti Balettel.

Zárásképpen pedig 19-én Táncperspektívák címmel három különböző műfajú együttes mutatkozik be egy este: a Duna Táncműhely, a francia Karma Dance Project és a Pécsi Balett.

A tánctalálkozót követően a Pécsi Balett útra kel, szeptember végén a Szarajevói Balettfesztiválra hivatalos, a Rómeó és Júliát október 2-án Budapesten a Müpában mutatja be, majd fellép a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztiválon Bernstein Candide-jában Böhm György rendezésében Vincze Balázs koreográfiájával. Október végén pedig egyhetes orosz turnéra viszik a Carment.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában