Pajtaszínház

2019.01.27. 18:30

Az almamellékiek képviselik a megyét

Az Almamelléki Színjátszókör képviseli Baranyát az idei Pajtaszínház Szemlén, amelyet immáron negyedik éve szervez a Nemzeti Művelődési Intézet a Magyar Teátrumi Társasággal együttműködve Budapesten.

Zs. K.

A rendezvényt szombaton és vasárnap tartják a Nemzeti Színházban, ahol minden megyét egy település képvisel. Az almamellékiek délután fél 2-kor mutatják be Illyés Gyula: Tűvé-tevők című parasztkomédiáját, a színjátszó kört Bagossy László készítette fel az előadásra.

A helyiek és a környékbeliek sem maradnak le a bemutatóról, pénteken az ibafai kultúrházban tartják a jelmezes főpróbát, az előadásra mindenkit szeretettel várnak. A színjátszókör egyébként tavaly augusztusban alakult, nagyrészt felnőttekből áll, de néhány diák is tagja a csoportnak.

A Pajtaszínház Program színjátszó körök megalakítását kezdeményezte és szakmailag támogatta olyan településeken, amelyeken a projekt indulásáig nem volt vagy szünetelt a színjátszó köri tevékenység, azonban a település lakosai és közösségei részéről erős szándék mutatkozott az ez irányú művészeti tevékenység folytatására. A IV. Pajtaszínház Programmal együtt 81-re nőtt a programhoz csatlakozó települések száma.

Képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában