minőségi muzsika

2019.06.20. 10:30

Ismét szól majd a jazz a Pirogránit udvarban, például ma este is

Ma 21 órakor Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint Quartetjét hallhatjuk.

Mészáros B. Endre

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

A jazz zenéhez klubszerű hely, meghitt hangulat kell, miként a Metronom Jazz Klub zajlik egész évben a leszűkített E78-ban, ahol asztalok mellett italozva születik meg a zenéhez illő fíling. Van azonban egy röpke hónap, amikor egészen más a miliő, mert szabadban, mégis varázslatos környezetben hallgathatjuk a legjobbakat. A Pirogránit Jazz Udvarról van szó, ahol augusztus 15-ig négy különleges koncert lesz. Elsőként ma 21 órakor Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint Quartetjét hallhatjuk és ezúttal az az újdonság pécsi szereplésükben, hogy idei lemezüket játsszák, egy belga ritmusszekcióval megerősítve.

Ugyancsak lemezbemutatóval jön július 6-án Dejan Terzic kvartettje, a Melanoia együttes. Itt az lesz az extra, hogy német–magyar együttműködésnek köszönhetően a koncert ingyenes.

Nagy János jazz-zongorista triója érkezik július 18-án, szintén lemezbemutatóval. „Egyfajta öndefiníció ez az album” – összegzett róla Nagy János, akinek olyan zenésztársai lesznek, mint Frankie Látó hegedűs és Joubert Flóra dobos.

A sorozat augusztus 15-én a Várallyay Petra Trió fellépésével zárul. Progresszív fúziós jazzt játszanak és állandó vendégei sőt, díjazottjai a nemzetközi fesztiváloknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában