programkavalkád

2021.09.23. 12:23

Zséda már készül a sásdi koncertjére

Zs. J.

Forrás: Mudra László / Origo

Csábos fotóval harangozta be sásdi hétvégi koncertjét Zséda, mely alá egy rövid üzenetet írt: „Szombaton Sásdon koncertezem! Gyertek.”

Sásdot 1995. július elsején nyilvánította várossá Göncz Árpád akkori köztársasági elnök. Lapunk az ünnepélyes várossá nyilvánításról így írt:

„Mintha a történelem valamit helyre kívánna hozni. Sásd 129 éven keresztül – 1979-ig – járási székhely volt. Mondhatnánk, elégtételt kaptak a sásdiak az elszegényítésért, a hivatalok, intézmények más városba (Komlóra) költöztetéséért.”

Sásd tavaly ünnepelte volna várossá nyilvánításának 25. évfordulóját, ám a koronavírus keresztülhúzta az ünnepségsorozat szándékát, amit az idei évre tettek át. Szeptember 23-án Végh Sándor fafaragó kiállítása nyílik a Közösségi Házban, szeptember 24-én a Vidám Kórusok VIII. Sásdi Találkozóját rendezik, míg szombaton a sportpályán a Pite- és Borfesztivál várja az érdeklődőket, melyen fellép többek között Gergely Róbert, Soltész Rezső és este fél nyolckor Zséda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában