Vadonatúj programsorozatok

2022.02.23. 14:59

A Művészetek és Irodalom Háza is beindul

Sorra kapcsolnak teljes sebességre a kultúrcentrumok. A legújabb beszálló a Művészetek és Irodalom Háza, ahol a Covid-elszigeteltséget most vadonatúj programsorozatokkal szeretnék feledtetni.

Mészáros B. E.

A ház igazi közösségi tér funkcióját olyan újdonságokkal igyekeznek kiemelni, mint például a havonta jelentkező Pécsi Galéria Archívum, mely elsőként Kismányoky Károly művészeti örökségét mutatja be Kismányoky univerzum címmel, s ennek a sorozatnak az első előadásán február 15-én ifj. Ficzek Ferenc képzőművésszel beszélgetett az est állandó házigazdája, Doboviczki Attila médiakutató. 

 

A következő közérdeklődésre számot tartó esemény a Sopianae Slam Poetry Klub lesz február 23-án, nyitott színpaddal, vagyis bárki kiállhat itt saját produkciójával. 

 

Indul A tehetségtől a talentumig című sorozat is, tehetséggondozásról tartanak beszélgetéseket szülőknek, pedagógusoknak, egyetemi hallgatóknak. Itt március 24-én dr. Csapó Benő, Prima Primissima díjas neveléstudományi kutató Diagnosztikus értékelés, személyre szóló fejlesztés és tehetséggondozás címmel tart elsőként előadást. 

 

Mindezeken túl folytatódnak a közkedvelt sorozatok is, például az Egy kis esti fizika, melyen legközelebb március 16-án az űrtávcsövekről, exobolygókról, a földönkívüli élet kutatásáról lesz szó. Továbbá február 21-én filmet vetítettek a függőségekről, aminek kapcsán dr. Szemelyácz János addiktológussal beszélgettek. Február 22-én pedig Nemes Csaba Alakváltás című filmjét láthattuk, ami a művész azonos címet viselő kiállításához készült videókatalógusának bemutatója. 

 

Emellett elfeledett rejtély feltárására vállalkozik az OSZIP Színészképzés 14. évfolyama. A tiszaeszlári vérvádper hivatalos dokumentumai és az akkor született írások felhasználásával több nézőpontból mutatják be a történteket február 28-án egy nyilvános tárgyalás keretében. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában