Várják a borvidék szerelmeseit

2022.06.28. 10:01

Szombaton rendezik a népszerű Gördülő Dűlőket

Rajnai-Zsíros Krisztina

A Villány-Siklósi Borút Egyesület idén is megszervezi az évek óta egyre népszerűbb Gürdülő dűlők programsorozatot. Az élménybringázásra szombaton várják a borvidék szerelmeseit, akik most nem csak a finom borok miatt keresik fel a dél-baranyai térség településeit, hanem némi mozgásra is vállalkoznak. A résztvevők a Villányi borvidék gyönyörű tájain, a zöldbe borult dűlők mellett tekerve fedezhetik fel a hagyományos pincefalvakat Villánytól Siklósig. A túra során finom frissítőkkel és ízletes falatokkal várják őket minden állomáson, a túra végén pedig Redy kóstolóval, és – az elővételes jegyet vásárlóknak – egytálétellel kedveskednek a szervezők.

A Villány-Siklós élménybringatúrára jelentkezők szombaton 10-12 óráig vehetik át karszalagjaikat és jegyüket a villányi Diófás-téren. A résztvevők az idén három útvonal közül választhatnak: a 15, 25 és a 30 kilométeres távon is négy köztes frissítő állomás után érkeznek a Siklósi Várhoz a bringások. Idén újdonságként a 30 kilométeres táv Harkányt is érinti: a fürdővárosban a Dráva Hotel nyújt majd frissítőt a kerékpárosoknak. A 15 és a 30 kilométeres túrázók a Göntér dombon a korábbi években megszokott módon a Siklósi Gasztro- és Borbarátnők vendégei lesznek. A túrát mindenki egyénileg, a saját tempójában teljesítheti.

S mint ahogy korábban is, most is a Gördülő Dűlők programhoz kapcsolódik a Siklósi Vártól induló, a Tenkes-hegy pincéit bebarangoló Tenkes Piknik, amelyet két keréken, de akár gyalogosan is teljesíthetnek a résztvevők, hiszen ez a túra csak 10 kilométeres. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában