Szemelyácz János is ott lesz az Ördögkatlanon

2022.07.18. 19:01

Pécsi addiktológus is segítette a színészek felkészülését

Radna Balázs

Fotó: AS

Bacskó Tünde és Fábián Gábor, vagyis a Tandem Színház a pandémia alatt azzal a szándékkal alakult, hogy a civil társadalommal szoros együttműködésben, kulturális és közösségi események révén erősítse a párbeszédet és a szolidaritást és ráirányítsa a figyelmet fontos tabutémákra, illetve csökkentse az előítéleteket. Legújabb darabjuk, a Pécsi Harmadik Színházzal együttműködésben létrehozott „Visszhang” a függőségekkel, azon belül is elsősorban az alkoholizmussal foglalkozik.

A Herczeg Adrienn rendezésében színpadra kerülő előadásban szakértőként dr. Szemelyácz János pécsi pszichiáter-addiktológus-pszichoterapeuta is részt vett, hogy a nézők minél valósághűbben láthassanak rá a hazánkban is népbetegségnek számító alkoholizmus jelenségére.

A Visszhang című eladás főszereplője, Zsolti egy rosszul működő családban felnőtt gyermek, aki a szemünk láttára döbben rá, hogyan bénítják meg életét gyermekkorának feldolgozatlan traumái, s ezekkel mennyire fájdalmas megküzdenie felnőttként, immár a saját széthulló családjában. A történet elbeszéli, hogy ez a súlyos teher miként öröklődik át generációkon, hiszen még beismerni is nehéz, nem hogy beszélni róla, mivel tabutéma.

A színpadi előadásra a társadalmi problémákra ugyancsak érzékeny Ördögkatlan Fesztiválon kerül sor: augusztus 5-én 15 órakor a villánykövesdi Mentaligetben, ahol a darabot követően dr. Szemelyácz Jánossal lehet majd beszélgetni az előadáson látottakkal kapcsolatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában