Közönségtalálkozó

2022.10.22. 11:36

Az Oscar-díjra jelölt Blokád című film rendezője is ellátogat kedden a pécsi Uránia moziba

Péntektől már nagyvásznon nézhetjük a Blokád című filmet, amely hazánkat fogja képviselni a filmes szakma legrangosabb eseményén, a 95. Oscar-díjátadón. A Nemzeti Filmintézet bizottsága tizennyolc alkotás közül választotta ki Tősér Ádám filmjét. 

Bama.hu

Fotó: AS

Sírás, öröm, nevetés, visszaküldött, visszautasított díj. Sok minden történt már a világszerte legnevesebbnek számító díjkiosztón, amire először 1929-ben került sor. Akkor még nem volt ekkora felhajtás körülötte, mindösszesen 270 fős nézőt tudhat a magáénak és az utca embere is jegyet válthatott rá öt dollárért. Azóta eltelt pár év és büszkeséggel tölthet el minket az a tudat, hogy számos magyar, illetve magyar származású Oscar-díjas és jelölt ékesíti a díjátadó történelmét.  

2023-ban a Blokád című film fogja képviselni hazánkat a rangos eseményen, amelynek januárban még át kell esnie egy szűrőn, hogy a jelölt játékfilmek közé kerülhessen. Az alkotás egy hihetetlen, de igaz történetet mutat be. Antall József, a beiktatását követően nem sokkal élete egyik legnehezebb próbatételével találja szemben magát. Taxisok tüntetnek a drasztikus benzináremelés ellen, blokád alá vonják a várost, majd az egész országot. Azonban ez a film nem csak a tüntetés négy napját mutatja be, hanem bevezet minket a kulisszák, a zárt ajtók mögé, az ott zajló küzdelmekbe, alkukba, a válságot kezelő miniszterelnök magánéletébe. 

A történelmünk egy szelete október 20-tól a pécsi Uránia Moziban is megtekinthető. Október 25-én pedig filmvetítéssel egybekötött közönségtalálkozón is részt vehetünk, ahol maga a rendező, Tősér Ádám, a film kreatív producere és forgatókönyvírója, Köbli Norbert, valamint a producer, Lajos Tamás is tiszteletét teszi. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában