Toxic Weekend

2022.11.01. 10:04

Orfű három napig ismét punk lesz

Az első Toxic Weekend nagy siker volt – ezek után nem meglepő, hogy jövő júliusban ismét jön a háromnapos punk- és a hardcore-őrület.

bama.hu

Még a szervezőket is meglepte, mennyire nagyot szólt az első Toxic Weekend idén Orfűn. A punk és hardcore stílusokat zászlajára tűző fesztivál egy pillanat alatt legendássá vált – aki ott volt, érezhette, és a visszajelzések alapján érezte is, hogy valami nagyszerű dolog született meg abban a három napban.

A szakmai siker és a közönség szeretete egyértelműsítette, hogy szükség van a folytatásra. A 2023-as évben ismét júliusban, ismét a varázslatos Orfűn, a kényelmes Panoráma kempingben kel életre a háromnapos őrület. Két színpadon harminc koncert, a színtér legjobb magyar előadóival és nemzetközi húzónevekkel – erre tényleg érdemes várni. A jegyvásárlás elkezdődött, novembertől pedig folyamatosan érkeznek majd az új információk fellépőkről, szállásokról és szolgáltatásokról.

„A punkzene azért jött létre, mert néhányan radikális eszközökkel próbáltak változtatni a zenében, ami sikerült is. Másfél-két évvel ezelőtt, amikor a zenekart megalapítottuk, az volt a célunk, hogy olyanok legyünk, mint a Sex Pistols volt. A Sex Pistols teremtette meg ezt az új stílust, robbantott, felfrissített, és táptalajt adott az utána következőknek. Ezért mondhatjuk azt, hogy példaképet keresve nekünk már nem kellett visszamennünk Little Richardhoz, hanem elég volt Johnny Rottenhez, mert ebben már benne van amaz is.”

Pajor Tamás szépen megfogta a punkzene kulcsszavait: változtatni és robbantani. Persze ehhez kellett egy olyan kor is, amikor szürkék voltak az arcok, gazdagodtak a céllövöldések, álompor kellett, hogy megmentsen ettől a várostól, és senki nem csinált viccet a forradalomból. Ma már mást jelent punknak lenni – és itt akkor át is ugornánk az ilyenkor menetrendszerűen felbukkanó ellentétpárokat, úgymint divatpunk kontra őszinte zene, életérzés kontra látványosság, Sex Pistols kontra Green Day. Ha punk-tapasztalatra vágyunk, egyszerűbb ellátogatni egy ilyen fesztiválra – és kiélvezni azt a három napot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában