Nagy népszerűségnek örvendett

2023.01.19. 11:22

Egy orvoslegenda elevenedik meg a színpadon

A Janus Egyetemi Színház társulata állította színpadra Füzes János nagymonológját Romhányi György professzorról. A professzor vallomása című darabot január 19-én is láthatják este 7 órai kezdéssel az érdeklődők.

Cz. E.

Forrás: jesz.pte.hu

A magyar orvos, patológus előadásait tömegek látogatták. Nem csak hallgatók, hanem kollégák, végzett orvosok is bejártak óráira, hogy újra lássak. Nyugdíjba vonulása után kapkodtak érte. A felvételizőknek tartott kedvcsináló órái, az elsősök biológus kurzusa, az ismeretterjesztő előadások zsúfolt termek előtt zajlottak.

Nemzedékek példaképévé vált, és már életében legendává nemesedett akadémikus, patológus volt. Egy olyan korban sikerült neki ezt elérni, amikor még nem volt internet, közösségi média, csak a lelkes hírvivők adhatták szájról-szájra szellemi hagyatékát. Az előadás leírásában így fogalmaznak: Sokkal több volt ő, mint a tantermi nagyelőadások prominense, egy letűnőben lévő, de vissza-vissza térő „egyetemi műfaj” egyik utolsó képviselője, és a mind személytelenebbé váló oktatási módszerek ellenzője.

A professzor szerepében Inhof Lászlót láthatja az érdeklődő közönség. Az előadás a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának támogatásával valósult meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában